Ga naar de hoofdinhoud

Leestijd: 5 min

Plastic

Plastic verpakkingen, blik en drankpakken mogen in Rotterdam gewoon bij het restafval. Afvalenergiebedrijf AVR haalt met een supermoderne scheidingsinstallatie het meeste van dit afval uit het ingezamelde restafval.

AVR haalt ongeveer 80% van de plastic verpakkingen, het blik en de drankpakken uit het restafval. Dat levert veel meer op dan Rotterdammers voorheen in de speciale containers voor dit afval gooiden.

Dit afval krijgt weer een nieuw leven. Het oude plastic wordt gebruikt om bijvoorbeeld nieuw speelgoed of auto-onderdelen van te maken. Van de drankpakken wordt krantenpapier maar ook wc-papier van gemaakt.

Blijf ander afval wél scheiden

Het scheiden van glas, papier en karton, textiel en afval van groente, fruit, etensresten en tuin (gfe+t) is nog steeds belangrijk.
Dit afval zamelt de gemeente wél apart in. Het is namelijk niet mogelijk om deze afvalresten achteraf te scheiden, zoals dat bij plastic wel kan. 

Welk afval moet in welke bak?

Dat leest u in onze afvalwijzer. Het is belangrijk om afval te scheiden, omdat het op die manier opnieuw gebruikt kan worden.
Maar dit kan alleen als het in de juiste bak terechtkomt!
Zo geven we samen afval een nieuw leven. En het is ook beter voor het milieu.
De afvalwijzer helpt u bij het afval scheiden.

Hoe werkt de scheidingsinstallatie?

Bekijk het in deze video:

Accepteer de cookies om deze inhoud te kunnen zien

Vragen en antwoorden

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over het scheiden en inzameling van afval op de pagina Afval