Ga naar de hoofdinhoud

Leestijd: 5 min

Lombardijen

Lombardijen is één van de zuidelijke tuinsteden van Rotterdam en ligt ten westen van de spoorlijn Rotterdam-Dordrecht.

Centraal in de wijk ligt het Spinozapark. Daaromheen de Homerus-, Karl Marx-, Molière- en Zeno/Platobuurt en Smeetsland.
Alles binnen één kilometer rond station Rotterdam Lombardijen hoort bij de wijk. Na een herstructurering zijn er minder huurwoningen en meer koopwoningen gekomen.
In Lombardijen wonen ruim 14.000 inwoners, van wie meer dan de helft alleenstaand of 50-plus is. De wijk heeft veel laagbouw (rijtjeswoningen) en flatwoningen.

Uw wijk heeft een wijkraad. Via de wijkraad kunnen bewoners, organisaties en ondernemers bij de gemeente aandacht vragen voor dingen die zij belangrijk vinden in de wijk. Wat de wijkraad allemaal kan doen leest u op de pagina Wijkraden.

Lombardijen
De wijkraad verzamelt ideeën en maakt plannen. Foto: Eric Fecken.

Een leuk idee? Vraag subsidie aan

Als u een leuk idee voor de buurt heeft, kunt u hiervoor subsidie aanvragen. Dit doet u door een bewonersinitiatief in te dienen.

Een bewonersinitiatief gaat altijd om een plan van, voor en door bewoners, verenigingen, ondernemers of stichtingen. Het kan van alles zijn, zolang de wijk er maar leuker, mooier of beter van wordt. U dient uw plan in via Mijn.Rotterdam.nl. Link opent een externe pagina.

Heeft u hulp nodig? De Wijknetwerker van de gemeente staat voor u klaar om u te helpen. Bel: 14 010. Of loop binnen bij het Huis van de Wijk of de Wijkhub.

Kijk voor meer informatie op Mijn Rotterdam. Link opent een externe pagina.

Voorzieningen

Meer informatie

Wilt u iets melden of heeft u een vraag aan de gemeente? U kunt ons altijd bereiken:

U kunt de wijkraad bereiken via e-mail. Link opent een externe pagina, telefoon 14 010 of per brief: Wijkraad Lombardijen, Postbus 70012, 3000 KP Rotterdam.