Melding 0-evenement
Gepubliceerd op: 16-01-2017
Geprint op: 08-12-2019
https://www.rotterdam.nl/loket/melding-0-evenement/
Spring naar het artikel

Voor kleine activiteiten in de buurt of op straat maakt u een melding bij de gemeente. Deze activiteiten zijn 0-evenementen, zoals een buurtbarbecue.

Voor het organiseren van een 0-evenement heeft u een bewijs van kennisgeving nodig, geen vergunning. Wilt u een barbecue organiseren op een plek in de stad die daarvoor is aangewezen, zoals in parken? Dan hoeft u daar geen melding van te maken.

Meld online een 0-evenement uiterlijk vijf werkdagen van tevoren.

Particulier

U meldt het evenement via de knop 'Evenement melden'. U logt als particulier in met uw DigiD.

Bedrijven

U kunt de melding online doen met eHerkenning. Voor het inloggen met eHerkenning heeft u het KvK-vestigingsnummer nodig.

Met uw melding laat u de burgemeester weten dat u een 0-evenement wilt organiseren. Als het evenement niet door kan gaan, krijgt u per post een reactie.

Kijk ook onderaan deze pagina bij Voorwaarden of uw evenement aan de voorwaarden voldoet. Meer informatie vindt u op de pagina Evenementen.

Het melden van een 0-evenement is gratis.

Stuur een situatieschets mee. Dat is een plattegrond op schaal van het evenemententerrein met daarin alle objecten en de bijbehorende afmetingen.

Als het evenement niet door kan gaan, krijgt u per post binnen 5 werkdagen een reactie.

Inwoners en ondernemers.

U heeft een bewijs van kennisgeving nodig voor een 0-evenement. Dit krijgt u als de activiteit voldoet aan de volgende voorwaarden:

  • het evenement vindt plaats in de openlucht
  • niet meer dan 250 bezoekers
  • het is op een werkdag of zaterdag tussen 9.00 en 23.00 uur of op een zon- of feestdag tussen 13.00 en 23.00 uur
  • het geluid van muziek is op een afstand van 10 meter van de geluidsbron niet meer dan 80dB(A). Bijvoorbeeld: een klein akoestisch muziekgezelschap op een afstand van 10 meter of een akoestische gitaar van dichtbij
  • de activiteit is niet op een weg, rijbaan, fietspad of parkeervak. Er worden geen straten afgesloten en het verkeer en hulpdiensten hebben geen last
  • geen extra inzet van politie nodig
  • er worden alleen kleine objecten neergezet met een oppervlakte van minder dan 25 m² per object. Bijvoorbeeld: een partytent heeft vaak de afmetingen van ca. 4 x 4 meter. Dat is een oppervlakte van 16 m². 
  • er is niet tegelijk een ander evenement in de buurt van uw evenement
  • er is een organisator, dus iemand die tijdens het evenement bereikbaar moet zijn voor de gemeente of hulpdiensten. Deze persoon is verantwoordelijk voor een goed verloop van het evenement.
  • meer informatie leest u in de Toelichting 0-evenement 2018.

Regels

Voor meer informatie of vragen neem contact op met team Evenementen via e-mail of 14 010.

Of neem op een andere manier contact op met de gemeente Rotterdam.

\