Voor kleine activiteiten in de buurt of op straat maakt u een melding bij de gemeente. Deze activiteiten noemt de gemeente 0-evenementen.
Meld een 0-evenement minstens 5 werkdagen van tevoren.
Let op
Voor een barbecue op plekken waar dit mag, hoeft u geen melding te maken.
Lees meer hierover op de pagina Barbecue.
Heeft u als horecaondernemer al een A evenement aangevraagd en wilt u gebruik maken van de horeca evenementenkraskaart, dan kunt u hier een 0-evenement aanvragen.
Het 0-evenement moet gelijk zijn aan het aangevraagde A-evenement.
Meer informatie vindt u op de pagina Evenementen.
Kijk eerst of uw evenement aan de voorwaarden voldoet.
Melden als burger
U meldt het evenement via de knop 'Evenement melden'. U logt in met uw DigiD.
U kunt de melding online doen met eHerkenning. Voor het inloggen met eHerkenning heeft u het KvK-vestigingsnummer nodig. Daarnaast moet u eHerkenning niveau 2 hebben en een machtiging ‘Ondernemersloket EH 2’. Lees meer hierover op de pagina gebruik van eHerkenning.
Kijk eerst of uw evenement aan de voorwaarden voldoet. Meer informatie vindt u op de pagina Evenementen.
a) U reeds een A-evenementenvergunning heeft ontvangen voor de evenementen onder vermelding van het kenmerknummer, locatie, naam evenement en naam horeca-inrichting.
b) Gewenste datum.
c) Tijdstippen van het evenement.
d) Naam en telefoonnummer contactpersoon tijdens het evenement.
e) De eerder aangeleverde informatie bij uw vergunningaanvraag mag niet afwijken van de informatie in uw kennisgeving (m.u.v. de datum).
Voor alle voorwaarden en regels zie besluit experiment kraskaart
Stuur een situatieschets mee. Dat is een plattegrond op schaal van het evenemententerrein met daarin alle objecten en de bijbehorende afmetingen.
Dit moet u aangeven op de tekening
• hoe hulpdiensten het terrein of de straat kunnen bereiken
• plaats en afmeting van alle activiteiten en voorwerpen (zoals kramen, bak- en braadapparatuur, verkoopplaatsen goederen/etenswaren, toiletten, terrassen, podia, tribunes)
Toiletten
Op een evenemententerrein moeten voldoende (verplaatsbare) toiletten aanwezig zijn. De richtlijn is minimaal 1 toilet per 150 gelijktijdige aanwezige bezoekers (met een minimum van twee toiletten) op een afstand van circa 150 meter. Herentoiletten kunnen vervangen worden door urinoirs. Toiletten die aangesloten kunnen worden op bestaande voorzieningen (waterleiding en riolering) hebben in verband met betere hygiëne de voorkeur. Voor een goede toilethygiëne is een plek om je handen te wassen verplicht.
Na maximaal 5 werkdagen ontvangt u brief met een reactie.
Inwoners en ondernemers die een kleinschalig evenement willen organiseren waar geen vergunning voor nodig is.
U heeft een bewijs van kennisgeving nodig voor een 0-evenement. Dit krijgt u als de activiteit voldoet aan de volgende voorwaarden:
Voor meer informatie of vragen neemt u contact op met team Evenementen via e-mail of 14 010.