Ga naar de hoofdinhoud

Leestijd: 3 min

Lekker Fit!

Een gezonde en fitte Rotterdamse jeugd, dat is waar Lekker Fit! voor staat. Met Lekker Fit! leren kinderen wat gezond gedrag is. En waarom het belangrijk is om gezonde keuzes te maken.

Kinderen hebben hier hun leven lang plezier van. Want een ongezonde leefstijl heeft allerlei negatieve gevolgen als ze ouder zijn. Zoals meer kans op diabetes, hart- en vaatziekten en gewrichtsklachten.

Lekker Fit! in de wijk

We willen ervoor zorgen dat kinderen en hun ouders gezonde keuzes kunnen maken. Dat de gezonde keuze, de makkelijke keuze is. Zoals gezond eten en drinken en elke dag bewegen en naar buiten gaan. Maar ook weten wanneer je rust moet nemen en je daardoor goed voelen. De gemeente wil graag samenwerken met ouders, zorgprofessionals, leraren op school of bij de sportvereniging, vrijwilligers en ondernemers om dit doel te bereiken!

Lekker Fit! op school

Met ingang van schooljaar 2023 - 2024 organiseren wij de Lekker Fit!-aanpak via een nieuwe subsidieregeling. Daarmee zijn de huidige Lekker Fit!-scholen in staat om Lekker Fit! te blijven en kunnen meer basisscholen (SBO en BO) in Rotterdam gebruikmaken van een deel van het ondersteuningsaanbod op het gebied van gezonde leefstijl. Een mooie ontwikkeling voor het primair onderwijs in Rotterdam.

Bekijk de subsidieregeling op de website Overheid.nl | Lokale wet- en regelgeving:
Subsidieregeling Rotterdam Lekker Fit! primair onderwijs 2023-2024. Link opent een externe pagina

Lekker Fit! in de kinderopvang

Om een gezond en fit kind en uiteindelijk een gezonde en fitte volwassene te zijn, is belangrijk om van jongs af aan gezonde gewoonten op te bouwen. Gewoonten om altijd op terug te kunnen vallen. Ouders en verzorgers zijn als eerste verantwoordelijk voor een gezond opvoed- en opgroeiklimaat voor hun kind. Maar driekwart van de kinderen in Rotterdam brengt een groot deel van hun tijd door op de kinderopvang. Daarom kan Lekker Fit! op de kinderopvang een grote bijdrage leveren aan een Lekker Fitte basis voor kinderen.

Helpt u mee om Rotterdamse kinderen Lekker Fit! te maken?

Lekker Fit! daagt Rotterdammers uit om kinderen veel gezonde keuzes te bieden. Iedereen kan helpen. Zo kunnen sportverenigingen hun kantines gezonder maken. Kunnen basisscholen het aanbod van Schoolsport 010 gebruiken. En kunt u met uw eigen kind of met andere kinderen en jongeren praten over een gezonde leefstijl. Ouders, zorgprofessionals, leraren op school of bij de sportvereniging, vrijwilligers en ondernemers, helpt u mee?

Voeding, beweging en ontspanning

Ga samen met ons aan de slag om jonge Rotterdammers gezonder en actiever te laten leven. Lekker Fit! richt zich op de thema's beweging, voeding en ontspanning. Per thema leggen we uit waarom dat onderwerp belangrijk is voor fitte kinderen en jongeren en hoe u hiermee kunt helpen.

Beweging

Lekker Fit! stimuleert kinderen om regelmatig en voldoende te bewegen. Dit zorgt voor een betere ontwikkeling van de motoriek en coördinatie van kinderen. En kinderen worden fitter en krijgen daardoor ook meer zelfvertrouwen.
Bekijk op de website lekkerfit010.nl de speciale Lekker Fit! pagina over beweging. Link opent een externe pagina.

Voeding

Voeding heeft invloed op je gezondheid en je gewicht. Kinderen en jongeren kunnen beter hun aandacht ergens bijhouden, bijvoorbeeld op school, als ze gezond eten en genoeg (water) drinken.
Bekijk op de website lekkerfit010.nl de speciale Lekker Fit! pagina over voeding. Link opent een externe pagina.

Ontspanning

Net als gezonde voeding en beweging, hoort ook ontspanning bij gezond leven. Elke dag tijd nemen om te ontspannen, moet net zo gewoon worden als elke dag gezond eten en drinken en bewegen.
Bekijk op de website lekkerfit010.nl de speciale Lekker Fit! pagina over ontspanning. Link opent een externe pagina.

Meer informatie

Doe ook mee met Lekker Fit!

Wilt u zich aansluiten bij Lekker Fit!, meedoen met een bestaand plan of heeft u zelf een leuk idee? Of heeft u een vraag over onze hulpmiddelen? Neem dan contact met ons op. Dit kan door: