Ga naar de hoofdinhoud

Leestijd: 5 min

Jongerenhubs

Andere jongeren ontmoeten, je talenten ontwikkelen, nieuwe activiteiten opzetten in je buurt? Dat kan bij de jongerenhubs in de stad.

Zingen, dansen, muziekclips maken, (e)sports, spoken word of een meidenvilla? Je kan van alles doen in de jongerenhubs. Sommige hubs hebben een eigen pand. Maar het kan ook een ruimte zijn in een Huis van de Wijk, bij een culturele hotspot of bij een sportorganisatie. Ga eens langs bij de jongerenhub in jouw buurt.

Zit er ook een jongerenhub bij jou in de buurt? Kijk op het kaartje voor de adressen. Onder het kaartje lees je meer over de jongerenhubs per gebied.

Accepteer de cookies om deze inhoud te kunnen zien

Jongerenhubs per gebied

Cult North

Ben je tussen 16 en 27 jaar en woon je in Rotterdam-Noord? Bij jongerenhub Cult North kun je bezig zijn met theater, muziek, spoken word, fotografie, videografie en meer! Eigenlijk alles op het gebied van kunst en cultuur. Er is een muziekstudio en een podium waar je kan laten zien wat je kan. In deze video geeft Jethro je een rondleiding door de jongerenhub | Youtube. Check this out!

Rotterdamse Douwers

Ben je tussen 16 en 27 jaar en wil je praten over wat jou bezighoudt of waar je hulp bij nodig hebt? Dat kan bij de Rotterdamse Douwers. Wat wil je? Wat kan je? Hoe kan je je doel bereiken? Een veilige plek om met een mentor te praten, bijvoorbeeld over aan de slag te gaan met je schulden, over een goede opleiding kiezen, te bewegen naar betaald werk, eenzaamheid of hulp bij andere zaken. In deze jongerenhub worden ook leuke activiteiten georganiseerd zoals samen hardlopen, gamen of koken.

Openingstijden

Maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 uur en 17.30 uur.

Jongerenhub Theater Zuidplein

Theater Zuidplein is een plek waar je je talenten op het gebied van kunst en cultuur kunt ontwikkelen. Zoals theater, dans en spoken word. Maar het is ook een plek waar je in de foyer ruimte hebt om je huiswerk te maken en waar je mee kan doen aan de activiteiten in de bibliotheek. Of waar je een bijbaantje, stage of leerwerkplek kunt vinden.

Wijktrefpunt

Een plek in de buurt voor jongeren van 10 tot en met 27 jaar. Je voelt je hier snel thuis. Er is altijd wat te beleven, zoals dans en muziek, kunst, multi sport in gymzalen en meidenvoetbal. Ook kun je meedoen met huiswerkbegeleiding, kookactiviteiten en spelletjes. Ontdek welke talenten jij hebt. Elke laatste vrijdag van de maand is er een filmavond, waarop een film of documentaire te zien is. Of kom gewoon even een kijkje nemen en een praatje maken!

Openingstijden

Maandag tot en met vrijdag, meestal van 11.00 uur tot 19.00 of 20.00 uur.

Casa Blanca

Steeds meer jongeren van 12 tot en met 27 jaar komen naar deze toffe jongerenhub in de Poolse straat. Wat je er kan doen? Basketballen, boksen, meidenvoetbal, creatieve activiteiten, koken, huiswerkbegeleiding. Ook is er een jongerenspreekuur waar je hulp krijgt bij het maken van een cv of voorbereiden van een sollicitatie. Je kan ook terecht met persoonlijke problemen en vragen. Regelmatig zijn er leuke events. Van een kunstexpositie, squid games, FIFA-toernooi, escape room tot een voetbaltoernooi, verstoppertje festival, hand in handhaving (soort jachtseizoen samen met politie).

Openingstijden

Maandag tot en met donderdag van 11.00 tot 19.00 uur.

Meidenvilla

Woon je in Delfshaven en ben je een meid tussen 7 en 15 jaar? In de Meidenvilla kun je iedere week met een groep meiden van je eigen leeftijd chillen, praten, lachen, activiteiten doen, gamen, elkaar steunen, en nog veel meer. Supergezellig!

Openingstijden

Donderdag van 15.00 tot 17.00 uur

Het Clubbussie

Het Clubbussie is de mobiele jongerenhub van Rotterdam. Het is een initiatief van jongerenorganisatie Netwerk Nieuw Rotterdam, gevestigd in Feijenoord. Het Clubbussie kom je in de hele stad tegen. Er is altijd wat te doen als je het bussie ziet staan. Een praatje, een spelletje, een goeie tip, een uitnodiging voor iets leuks. Wil je checken wanneer het bussie bij jou in de buurt is? Volg hier de route van het bussie.

Studio Oleander

De meeste activiteiten in deze jongerenhub zijn voor jongeren van 10 tot en met 17, maar ook als je ouder bent, ben je welkom! Er is van alles te doen: een klussenproject in de wijk, een meiden- en jongensclub, trainingen om je talenten en skills te ontwikkelen. Ook kan je meedoen met GameTime, kookworkshops, afro dansen en … er is een muziekstudio!

Openingstijden

  • Maandag: van 11.00 tot 18.00 uur
  • Dinsdag, woensdag en donderdag: van 11.00 tot 17.00 uur
  • Vrijdag: van 16.00 tot 18.00 uur
  • Zondag: van 15.00 tot 18.00 uur.

Jongerenhub Zuiderkroon

Ben je tussen 16 en ongeveer 20 jaar? Dan kan je meedoen aan activiteiten zoals dansen, huiswerkbegeleiding, workshops, muzieklessen, muziekstudio, rappen. Maar je kan ook gewoon komen chillen, een praatje maken of een vraag stellen. Check deze plek!

Openingstijden

Dagelijks van 11.00 tot 22.00 uur.

Jongerenhub Beverwaard vind je in wijkgebouw De Focus. In deze jongerenhub zijn drie organisaties actief: Stichting 21 Culture (#UniteTheseStreets), Stichting Urban Skillsz en Stichting MAIT.

Ben jij tussen de 14 en 27 jaar en kom je uit Rotterdam? Dan kun je gratis meedoen met de workshops van #UniteTheseStreets! Je kan je inschrijven voor rap, zang, schrijven/spoken word, dans, fashion, DJ, artwork & SoVa Trainingen. De workshops door professionele docenten worden elke woensdagavond gegeven tussen 17.00 en 22:00 uur. Kijk voor meer informatie en inschrijven op Unite These Streets.
Stichting Urban Skillsz organiseert in en om de jongerenhub Beverwaard games, voetbal, honkbal en meer. Houd de programmering in de gaten op instagram @urbanskillsz of op de Facebookpagina van Stichting Urban Skillsz.

Heb je schulden of kom je moeilijk rond? Kijk dan eens of Stichting MAIT je kan helpen om schuldenvrij te worden en te blijven. MAIT organiseert voorlichtingsbijeenkomsten, geeft budgetcoaching- en training en hulp bij de administratie. Ook begeleidt de stichting je naar schuldhulpverlening en kredietbank.

Excelsior Jongerenhub Schuttersveld

Het oude zwembad in Crooswijk is verbouwd tot de Excelsior JongerenHub. Deze supertoffe plek ging op 11 maart 2022 open. In deze jongerenhub kun je natuurlijk voetballen, maar ook gamen of workshops volgen. Heb jij zelf een goed idee voor een activiteit of wil je helpen met de uitvoering van activiteiten in de Excelsior JongerenHub? Loop dan eens binnen of stuur een dm naar projectleider Jeroen van Galen via jeroen.vangalen@excelsiorfoundation.nl.

Kijk hier naar een filmpje van de opening | Youtube.com.