Ga naar de hoofdinhoud

Leestijd: 4 min

IJsselmonde

Als stad vinden we het belangrijk dat IJsselmonde een fijne wijk is om te wonen voor iedereen. We willen ook dat het een fijne wijk blijft. Daarvoor zijn volop kansen.

Bewoners, ondernemers, corporaties en de gemeente hebben allemaal ideeën om aan de slag te gaan in de wijk. Ideeën om de openbare ruimte aantrekkelijker, groener en veiliger te maken. In IJsselmonde hebben we de ruimte om daarmee aan de slag te gaan.

Uitdagingen in IJsselmonde

IJsselmonde is een ruime, groene wijk waar veel mensen graag wonen. Tegelijk zien we ook uitdagingen. De stad heeft meer woningen nodig en meer groen. Rotterdammers moeten zich veilig voelen. En Rotterdam moet beter bestand zijn tegen klimaatverandering, met grote hitte of extreme regen. Stuk voor stuk zijn dat uitdagingen die niet voorbijgaan aan IJsselmonde.

Een gebiedsvisie: nadenken over de toekomst

Daarom moeten we nadenken over de toekomst. We zijn bezig met een gebiedsvisie voor het centrum van IJsselmonde. Daarin staat hoe we willen werken aan een wijk waar het goed wonen is, met een levendig stadshart en een fijne, groene openbare ruimte.

Samen met u

Die gebiedsvisie is nog niet af: we willen graag met u in gesprek. Want een mooie toekomst voor IJsselmonde maken we samen.

Aan de volgende thema's willen we werken:

Wijkbewoners konden de afgelopen tijd meedenken over hoe IJsselmonde er in de toekomst uit komt te zien. Lees er hier meer over:

Meer informatie

Wilt u op de hoogte blijven van wat er in uw wijk gebeurt? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief Rotterdam Wijknieuws. Link opent een externe pagina. U kunt zelf aangeven van welke wijken u nieuws wil ontvangen. De nieuwsbrief verschijnt elke twee weken.

Voor vragen over de gebiedsvisie IJsselmonde kunt u mailen naar centrumplanIJsselmondeSO@rotterdam.nl. Link opent een externe pagina.