Ga naar de hoofdinhoud

Start Filmopname inschrijven

Stap 1 van 5

Filmprotocol lezen

Lees het 'Filmprotocol Rotterdam'. Het protocol geeft aan in welke categorie de opname valt en waar u rekening mee moet houden. 

Stap 2 van 5

Datum en plek controleren

Controleer of er op de gewenste datum en locatie geen markten, andere grote. Link opent een externe pagina of kleine. Link opent een externe pagina evenementen zijn of cruiseschepen. Link opent een externe pagina liggen.

Check ook andere actuele werkzaamheden in Rotterdam:

Stap 3 van 5

Toestemming vragen aan organisaties

Wilt u filmen in het openbaar vervoer, in de haven of op het vliegveld?
Dan moet u daar ook toestemming vragen.

Drones 

Een groot deel van dronevluchten in Rotterdam vallen onder de categorie Specific. Link opent een externe pagina. Vanwege het luchtruim (no-fly zone) in de buurt van de airport en het havengebied/Maasvlakte is een kaartje met de contouren van de ‘no-fly zone’ te vinden via de site GoDrone. Link opent een externe pagina. Een aantal bedrijven. Link opent een externe pagina hebben een vergunning om in de categorie Specific te vliegen.
Voor gebruik van drones in het havengebied/Maasvlakte moet u zich ook aanmelden bij het Port of Rotterdam.. Link opent een externe pagina

Stap 4 van 5

Verkeersmaatregel of ontheffing aanvragen

  • Als er door uw filmopname verkeersingrijpen in de haven nodig zijn, moet u een Tijdelijke Verkeersmaatregel aanvragen.
  • Maakt u voor uw opnamen gebruik van vrachtwagens? Zorg er dan voor dat  deze emissieklasse 6 of hoger hebben. Als dit niet het geval is, moet u een ontheffing aanvragen. Houd rekening met aanvraagtermijnen!

Stap 5 van 5

Filmopname inschrijven

Schrijf uw opname in bij de Centrale Film Planning via de knop 'Filmopname inschrijven'.

Na inschrijving ontvangt u een inschrijvingsbewijs. Daarbij zit ook uitleg voor vergunningen en ontheffingen die u nodig hebt.

Let op: inschrijving geeft niet automatisch toestemming voor opnamen.