Ga naar de hoofdinhoud

Leestijd: 2 min

Coolhaveneiland

Coolhaveneiland is in 1933 ontstaan met het graven van de Coolhaven, een scheepsroute van de Schie naar het open water van de Nieuwe Maas.

Coolhaveneiland is onderdeel van de wijk Delfshaven.

Unieke gebouwen

De ingang van de wijk valt op door het vroegere belastingkantoor Puntegale. Daarnaast staat de Machinist. Link opent een externe pagina, een oude zeevaartschool die in originele stijl is omgebouwd tot een unieke plek voor creatieve bedrijven en horeca. In de buurt staan veel oude gebouwen die vroeger werden gebruikt voor de haven. Deze zijn omgebouwd naar kantoren en culturele instellingen, zoals Grounds (WMDC). Link opent een externe pagina, de Theaterschool. Link opent een externe pagina en het Batavierhuis. Link opent een externe pagina.

Verborgen pareltjes

Als u goed zoekt dan komt u verrassende dingen tegen in de wijk. Bewoners en bezoekers van Coolhaveneiland die van groen, rust en stilte houden, vinden dat in de Schat van Schoonderloo. De Schat is een bijzonder parkje gerund door bewoners.
Voor wie alles wil ontdekken staat op Rotterdam Routes. Link opent een externe pagina een mooie wandeling van 4 kilometer door de wijk.

Site en Facebook-pagina

Coolhaveneiland heeft een website coolhaveneiland.nl. Link opent een externe pagina en een Facebookpagina. Link opent een externe pagina, gemaakt door enthousiaste bewoners. U leest er van alles over de voorzieningen, initiatieven en activiteiten in de wijk.

Plannen voor de buitenruimte

Op Coolhaveneiland gaat de komende jaren veel gebeuren in de buitenruimte. In 2022 (vierde kwartaal) start een onderhoud van de Willem Buytewechstraat en Pieter de Hooghweg. Naast deze grote opgave wordt ook het centrale Heiman Dullaertplein aangepakt. Lees hier alle informatie over de voortgang en het participatieproces.

Nieuwbouw bij De Machinist

Naast de Machinist wordt een smalle woontoren ontwikkeld. Om de woontoren komt veel groen waar u heerlijk kunt ontspannen. Meer informatie over deze mooie nieuwe hotspot direct aan de Coolhaven vindt u op de pagina over Kavel de Machinist.

Meer informatie

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met de wijkmanager via coolhaveneiland@rotterdam.nl. Link opent een externe pagina.