Ga naar de hoofdinhoud

Leestijd: 5 min

Mathenesse

Mathenesse is de meest westelijk gelegen wijk van Rotterdam. Het bestaat uit Oud-Mathenesse, Nieuw-Mathenesse en het Witte Dorp. Een belangrijke ontwikkeling voor de wijk is het aangrenzende Merwede / Vierhavengebied. Er wonen ongeveer 7700 mensen.

Wijkraad

Uw wijk heeft een wijkraad. De leden van de wijkraad halen op wat er leeft in de buurt. Op straat, tijdens bijeenkomsten of online. Ze zorgen ervoor dat iedereen die dat wil kan meedenken. Bijvoorbeeld over meer groen, veiligheid, speelplekken of fietspaden. De wijkraad verzamelt de ideeën en maakt plannen - samen met bewoners, wijkorganisaties en de gemeente. Al deze plannen schrijven ze op in het wijkakkoord. Dit wijkakkoord wordt onder andere door de gemeente uitgevoerd. De wijkraad kijkt mee of dit ook echt gebeurt; en adviseert de gemeente over alles dat voor de wijk van belang is. Lees meer op de pagina Wijkraden
Op Wijkraad.rotterdam.nl. Link opent een externe pagina kunt de contactgegevens zien van de wijkraadsleden.

Groepsfoto van de wijkraad Mathenesse. Foto: Bas Czerwinski
Wijkraad Mathenesse. Van links naar rechts: Andro Wittenberg, Daan Salomone, Sofrani Jozefzoon, Wouter Zuidema (achter), Francisca Monteiro (voor), Alexandra Bădescu.

Een leuk idee? Vraag subsidie aan

Als u een leuk idee voor de buurt heeft, kunt u hiervoor subsidie aanvragen. Dit doet u door een bewonersinitiatief in te dienen.

Een bewonersinitiatief gaat altijd om een plan van, voor en door bewoners, verenigingen, ondernemers of stichtingen. Het kan van alles zijn, zolang de wijk er maar leuker, mooier of beter van wordt. U dient uw plan in via Mijn.Rotterdam.nl. Link opent een externe pagina.

Heeft u hulp nodig? De Wijknetwerker van de gemeente staat voor u klaar om u te helpen. Bel: 14 010. Of loop binnen bij het Huis van de Wijk of de Wijkhub.

Kijk voor meer informatie op Mijn Rotterdam. Link opent een externe pagina.

Nieuws

Meer informatie

Wilt u iets melden of heeft u een vraag aan de gemeente? U kunt ons altijd bereiken: