Ga naar de hoofdinhoud

Leestijd: 4 min

Schiehaven Noord

Denk mee over de toekomst van Schiehaven Noord! De gemeente wil op het Lloyd Multiplein in Schiehaven Noord in de toekomst 500 tot 700 woningen bouwen, waarvan 65% met een sociale huurprijs of in het middensegment. De woningen en de leefomgeving eromheen worden zo duurzaam en groen mogelijk. Denkt u mee over de plannen?

Het gebied Schiehaven Noord op een kaartje.
Hier ziet u het gebied omlijnd in een kaartje. Kunt u het niet goed zien, mail dan naar schiehaven-noordso@rotterdam.nl. We helpen u graag verder.

In 2021 dacht de gemeente nog aan de bouw van 1000 woningen in Schiehaven Noord. Ook was er toen nog sprake van het dempen van een deel van de Schiehaven. Maar dit plan kreeg veel weerstand vanuit de buurt. Ook was er niet genoeg geld om de plannen te realiseren, onder andere door veranderde marktomstandigheden. Daarom heeft de gemeente besloten om deze plannen niet door te laten gaan. Samen met bewoners wil de gemeente nu een nieuw plan maken voor Schiehaven Noord. We gaan niet langer uit van 1000 woningen, maar van 500 tot maximaal 700 woningen. Zonder dat de Schiehaven wordt gedempt. De woningen en de omgeving eromheen worden daarnaast zo duurzaam mogelijk gemaakt. Ook mag het plan niet meer geld kosten dan wat er beschikbaar is.

We willen de komende tijd samen met de omgeving onderzoeken wat de ambities zijn voor het gebied. Samen met bewoners die hebben deelgenomen aan de klankbordgroep Schiehaven Noord, hebben we een plan gemaakt voor hoe we de participatie willen uitvoeren.  We willen graag begrijpen wat er belangrijk is voor omwonenden en andere belanghebbenden en hun ideeën horen. Deze ideeën worden verwerkt in een gebiedsambitiedocument. Dit document wordt uiteindelijk voorgelegd aan de gemeenteraad. De gemeenteraad beslist of het gebiedsambitiedocument wordt vastgesteld.

Denk mee over Schiehaven Noord  

Het nieuwe participatietraject is eind juni 2024 gestart met een informatiebijeenkomst in de Schiecentrale. Tijdens deze informatiebijeenkomst is er een toelichting gegeven op de plannen en hoe u kunt meedenken. Dat kan op verschillende manieren: 

De ambitie-ateliers  

Na de zomervakantie houdt de gemeente  3 ambitie-ateliers. Daarin gaat de gemeente in gesprek met de mensen uit de omgeving over wat belangrijk is voor het gebied Schiehaven Noord en de wijken eromheen. 

Er is plek voor 100 deelnemers. U kunt alleen meedoen aan alle 3 de ateliers. Later meedoen, alleen aan bijvoorbeeld het 2e of 3e atelier, is helaas niet mogelijk. 

Elk atelier duurt 4 uur. Als er veel belangstelling is, kan het zijn dat de gemeente een keuze moet maken uit de aanmeldingen. De gemeente kies dan voor een diverse vertegenwoordiging van bewoners en mensen van organisaties.

Drie ambitie-ateliers zijn op:

  • Zaterdag 7 september 2024, van 09:00 tot 13:00 uur 
  • Woensdag 9 oktober 2024, van 17:00 tot 21:00 uur  
  • Donderdag 14 november 2024, van 17:00 tot 21:00 uur 

Wilt u meedoen? Meld u dan aan via het aanmeldformulier. Link opent een externe pagina.  Meer informatie over de ambitie-ateliers vindt u op Mijn.Rotterdam.nl. Link opent een externe pagina.  

Meer informatie

Heeft u vragen of opmerkingen? Dan kunt u die mailen naar schiehaven-noordso@rotterdam.nl. Link opent een externe pagina
Op Mijn.Rotterdam.nl. Link opent een externe pagina kunt u meer informatie vinden over de participatie over de toekomstplannen voor Schiehaven Noord.