Ga naar de hoofdinhoud

Leestijd: 2 min

Circulair depot Appeldijk

Als gemeente proberen we om ons werk zo duurzaam en circulair mogelijk uit te voeren. Een circulair depot is een plek waar we tijdelijk spullen kunnen opslaan, om ze later opnieuw te gebruiken.

In het tijdelijke depot aan de Appeldijk slaan we bouwmaterialen zoals straatstenen, klinkers, betonelementen, grond en funderingsmaterialen die vrijkomen van projecten op. De bouwmaterialen die we in het depot opslaan worden opnieuw gebruikt voor projecten in de buurt.

Waarom een depot aan de Appeldijk? 

  • Ruimte: 
    Om een depot te maken hebben we ruimte nodig. Aan de Appeldijk stond er een bouwplaats voor de werkzaamheden van de gemeente. Naast deze bouwplaats stond een aantal lege terreinen van onder andere Hef Wonen. Op deze terreinen zal voor ten minste de aankomende twee jaar het depot van de gemeente staan. Na deze periode is het de bedoeling dat er hier woningen worden gebouwd.
  • Klachten verminderen: 
    We kregen veel klachten uit de buurt over het slechte onderhoud van de terreinen en het illegaal dumpen van afval. Het hele terrein is nu afgezet met groene bouwhekken met planten. Het terrein is niet meer toegankelijk voor anderen. Door op deze manier gebruik te maken van het terrein zorgen we ook voor een mooie uitstraling en houden we het veilig.
  • Duurzaam werken: 
    Het hebben van een depot in het gebied helpt ons ook om het aantal ritten met bouwvoertuigen te verminderen en dus ook minder CO2 uitstoot. 

Volg het project via Rotterdam aan de Slag! app

Het project 'Circulair depot Appeldijk' is te volgen via de Rotterdam aan de Slag! app. U kunt de app gratis downloaden via de Appstore of Playstore. 

Zoek en volg het project 'Circulair depot Appeldijk', zo ontvangt u direct een melding bij een nieuw bericht en blijft u op de hoogte van alles wat er gebeurt.

Vindt u een app op uw mobiele telefoon niet prettig? Dan kunt u ook gebruik maken van de webversie via Rads.rotterdam.nl. Link opent een externe pagina.

Meer informatie

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met Bartjan de Haas via telefoon 06 38 48 74 31 of e-mail bw.haas@rotterdam.nl. Link opent een externe pagina.