Rotterdambericht
Gepubliceerd op: 15-12-2016
Geprint op: 25-10-2021
https://www.rotterdam.nl/bestuur-organisatie/rotterdambericht/
Ga naar de hoofdinhoud

Op deze pagina staan alle kanalen waarop u kennisgevingen over besluiten en andere officiële stukken van de gemeente Rotterdam kunt vinden.

Alle gemeentes, waterschappen en provincies zijn wettelijk verplicht om al hun regelgeving op overheid.nl te publiceren. De Rotterdamse kennisgevingen en besluiten worden bekendgemaakt via officielebekendmakingen.nl in de staatscourant en het gemeenteblad.

Bestuurlijke informatie kunt u raadplegen via het Politiek Portaal BIS.

Bekendmakingen bij u in de buurt

Op de hoogte blijven van kennisgevingen van de gemeente, provincie en waterschappen kan op de volgende manieren:

  • OmgevingsAlert
    De OmgevingsAlert app toont u kennisgevingen over aanvragen en besluiten met betrekking tot vergunningen die in uw buurt zijn ingediend of verleend. U kunt het interessegebied instellen door adres en afstand in te toetsen of te kiezen voor ‘gebruik mijn huidige locatie’.
  • Over uw buurt
    Via de digitale service van de overheid Over uw buurt, kunt u zich abonneren op de e-mailservice, gebruik maken van de app of de berichten online bekijken.

Beide apps/diensten zijn gratis.

Voor de informatie wordt gebruik gemaakt van de wettelijke publicaties op Overheid.nl. Deze apps bieden een extra service waar geen rechten aan ontleend kunnen worden. Daarvoor zijn de publicaties op Overheid.nl leidend. De gegevens worden één keer per dag opgehaald en verwerkt. Hierdoor kan het zijn dat een besluit een dag later beschikbaar is in de app.


externe bron

Algemeen verbindende voorschriften

Algemeen verbindende voorschriften en gemeentelijke besluiten worden verplicht gepubliceerd op Overheid.nl. U kunt ze vinden via in het gemeenteblad op de website Officiële bekendmakingen. Bekendmakingen waarmee gemeenschappelijke regelingen in werking treden kunt u vinden in de Staatscourant op Overheid.nl.

Meer informatie

Liever de papieren versie bekijken? Als u digitaal minder vaardig bent kunt u de ontwerpbestemmingsplannen ook aan de balie van het Bestuurlijk Informatiecentrum Rotterdam (BIR) bekijken.