Rotterdambericht
Gepubliceerd op: 15-12-2016
Geprint op: 13-12-2018
https://www.rotterdam.nl/bestuur-organisatie/rotterdambericht/
Spring naar het artikel
Foto: gemeente Rotterdam

Hier vindt u alle kanalen waarop u bekendmakingen, kennisgevingen en andere officiële stukken van gemeente Rotterdam kunt vinden.

Waar vind ik:

Bestuurlijke informatie kunt u raadplegen via het Politiek Portaal BIS. Als gevolg van de Wet Elektronische Bekendmaking (WEB) worden de Rotterdamse Gemeentebladen bekendgemaakt op officielebekendmakingen.nl. Dit geldt ook voor de algemeen verbindende voorschriften.

Bekendmakingen bij u in de buurt

Op de hoogte blijven van besluiten van de gemeente, provincie en waterschappen kan op de volgende manieren:

  • OmgevingsAlert
    De OmgevingsAlert app toont u welke vergunningaanvragen in uw buurt zijn ingediend of verleend. U kunt het interessegebied instellen door adres en afstand in te toetsen of te kiezen voor ‘gebruik mijn huidige locatie’.
  • Over uw buurt
    Via de digitale service van de overheid Over uw buurt, kunt u zich abonneren op de e-mailservice, gebruik maken van de app of de berichten online bekijken.

Beide apps/diensten zijn gratis.

Voor de informatie wordt gebruik gemaakt van de wettelijke publicaties op Overheid.nl. Deze apps bieden een extra service waar geen rechten aan ontleend kunnen worden. Daarvoor zijn de publicaties op Overheid.nl leidend. De gegevens worden één keer per dag opgehaald en verwerkt. Hierdoor kan het zijn dat een besluit een dag later beschikbaar is in de app.

Algemeen verbindende voorschriften

De gemeente moet door de Wet Elektronische Bekendmaking (WEB) vanaf 1 januari 2014 de algemeen verbindende voorschriften elektronisch bekendmaken. Dit geldt ook voor gemeenschappelijke regelingen waarbij de gemeente is aangesloten. Sinds 2017 moet de gemeente alle gemeentebladen en gemeenschappelijke regelingen bekendmaken door de Gemeenschappelijke Voorziening Officiële Publicaties (GVOP). Dit betekent dat met ingang van 1 januari 2017 de gemeentebladen niet langer onder het kopje algemene bekendmakingen te vinden zijn. U kunt ze nu vinden op zoek.officielebekendmakingen.nl. Hier kunt u ook gericht zoeken op andere publicaties van gemeente Rotterdam.

Meer informatie

Liever de papieren versie bekijken? Als u minder digitaal onderlegd bent kunt u de ontwerpbestemmingsplannen ook aan de balie van het Bestuurlijk Informatiecentrum Rotterdam (BIR) bekijken.