VraagWijzer
Gepubliceerd op: 15-12-2016
Geprint op: 25-10-2020
https://www.rotterdam.nl/wonen-leven/vraagwijzer/
Ga naar de hoofdinhoud

Tijdens de coronacrisis zijn de balies van VraagWijzers in Rotterdam gewoon geopend. Wel zijn de openingstijden veranderd. Heeft u gezondheidsklachten? Stel dan uw bezoek uit.

Met gezondheidsklachten wordt bedoeld hoesten, keelpijn, neusverkoudheid of koorts. U kunt de VraagWijzer ook bellen via 14 010.

Telefonisch

Icoon van een telefoon

U kunt de VraagWijzer telefonisch bereiken via 14 010 of als u een buitenlands abonnement/provider heeft via +31 10 267 16 25. U wordt dan doorverbonden met een medewerker van de VraagWijzer in uw gebied.

Digitaal

Icoon van een beeldscherm

U kunt ook het digitale contactformulier invullen.

Langskomen

icoon open deur en afstand houden

Bent u gezond en heeft u een dringende vraag die u aan de balie moet stellen? Dan bent u welkom van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 12.00 uur.
Let op: kom alleen en houd 1,5 meter afstand!

Draag een mondkapje in de publiekslocaties van de gemeente

Landelijk geldt vanaf 1 oktober het dringende advies vanuit de Rijksoverheid om een mondkapje te dragen in publieke binnenruimtes, zoals winkels en musea.

Dit geldt ook voor de publiekslocaties van de gemeente Rotterdam. Lees meer in het nieuwsbericht:

Over de VraagWijzer

Heeft u vragen of problemen en komt u er zelf niet uit? Dan kunt u terecht bij VraagWijzer, een gratis loket van de gemeente Rotterdam. Bijvoorbeeld met administratie, opvoeding, juridische kwesties, vragen over uw gezondheid of over geld.

Werkwijze VraagWijzer

Medewerkers van VraagWijzer zoeken samen met u naar oplossingen. Is het nodig, dan verwijst VraagWijzer u naar andere organisaties in de wijk. Bijvoorbeeld het wijkteam, de Kredietbank of een hulpverlener van een zorgorganisatie.

Kijk op de kaart hieronder voor de adressen en openingstijden (klik op een VraagWijzer in uw gebied). Onderaan deze pagina vindt u ook een lijst met VraagWijzers per gebied.

Ziet u de kaart niet meteen? Klik dan op 'accepteer cookies'.

VraagWijzer juiste loket?

Twijfelt u of VraagWijzer de goede plek is voor uw vraag? Met de Wegwijzer zorg en hulp weet u in een paar klikken waar u het beste uw vraag kunt stellen. Accepteer de cookies hieronder en bekijk het filmpje om te zien hoe de Wegwijzer zorg en hulp werkt.

Veelgestelde vragen

VraagWijzer is een loket waar u langs kunt voor informatie en advies. Er zijn veertien VraagWijzers verdeeld over de stad.

VraagWijzer is er voor alle Rotterdammers met een vraag over bijvoorbeeld zorg, geld, wonen, vervoer of juridische zaken.

U kunt vragen stellen over bijvoorbeeld:

  • zorg of hulp, bijvoorbeeld: vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo)
  • geldproblemen, bijvoorbeeld: een cursus of hulp van de Kredietbank Rotterdam
  • wonen, bijvoorbeeld: een woningaanpassing om zelfstandig te kunnen blijven wonen
  • juridische zaken, bijvoorbeeld: het schrijven van een bezwaarschrift of het aanvragen van toeslagen
  • vervoer, bijvoorbeeld over Trevvel of over de wijkbus
  • vrijwilligerswerk of een activiteit in uw wijk

U hoeft niets mee te nemen. Medewerkers van VraagWijzer kunnen u wel beter helpen als u de volgende dingen meeneemt:

  • uw paspoort of ID-kaart
  • documenten die met uw vraag te maken hebben, bijvoorbeeld brieven.

U kunt tijdens de spreekuren langskomen bij de VraagWijzer bij u in de buurt. U kunt ook online een afspraak maken of via het telefoonnummer 14010.

Bij VraagWijzer werken medewerkers die u informatie en advies kunnen geven. Er werken VraagWijzerconsulenten, Wmo-adviseurs en Sociaal Raadslieden.

Een medewerker van VraagWijzer zoekt samen met u naar oplossingen voor uw probleem of vraag. Is het nodig, dan verwijst de medewerker u door naar het wijkteam, de Kredietbank of de Sociaal Raadslieden.

Meer informatie

De VraagWijzer is voor Rotterdammers op verschillende manieren bereikbaar. U kunt: