Spring naar het artikel

Op 17 maart schroefden burgemeester Aboutaleb en wethouder Ronald Schneider de eerste paal van het Collectiegebouw de grond in.

Sjarel Ex, directeur van Museum Boijmans Van Beuningen en het kinderbestuur van het museum onthulden de nieuwe naam van het Collectiegebouw: Depot Boijmans Van Beuningen

Bouw en planning

BAM Bouw en Techniek is tot eind 2018 bezig met de bouw van het Depot. Daarna moet het gebouw een half jaar opdrogen zodat het klimaat in het gebouw optimaal is voor de kunst die erin komt. Vervolgens zullen de kunstwerken naar het gebouw worden verhuisd. Depot Boijmans Van Beuningen opent naar verwachting begin 2020. Kijk voor actuele informatie en nieuwsbrieven van BAM over de bouw op www.bambouwtdepot.nl.

Icoon en kunstcollectie

Rotterdam krijgt er met het Depot Boijmans Van Beuningen een nieuw icoon bij. De gemeentelijke kunstcollectie die Museum Boijmans Van Beuningen in beheer heeft en dus van alle Rotterdammers is, krijgt met het depot een veilige opslagplaats en wordt publiek toegankelijk. Het Depot biedt ook plaats aan collecties van particuliere verzamelaars. Kijk op 'Depot in Beeld' voor meer uitleg en beeld over het Depot.

Lees hieronder de eerder verschenen nieuwsbrieven van de gemeente over het Collectiegebouw en de presentatie en notulen van de klankbordgroep.

Meer informatie

Hebt u een vraag of wilt u meer informatie, mail dan naar collectiegebouw@rotterdam.nl of kijk op de website van Museum Boijmans Van Beuningen.