Brood is energie!
Gepubliceerd op: 15-12-2016
Geprint op: 13-12-2018
https://www.rotterdam.nl/wonen-leven/brood/
Spring naar het artikel

In Rotterdam wordt veel brood weggegooid. Het verdwijnt in de vuilnisbak of wordt als voedsel aan dieren gegeven.

Zonde! Gooi brood liever in de broodbak, dan maken we er nieuwe energie van!

Eén brood = één uur koken

Stichting BroodNodig zamelt samen met de buurt brood in. In Rotterdam staan al op meer dan 70 locaties broodbakken. Dat zijn bruine huiscontainers van 120 liter. U kunt in de broodbakken al uw oude brood kwijt. Broodnodig zorgt er samen met Partner GroenCollect voor dat er van het oude brood biogas gemaakt kan worden. Wist u dat je een uur kunt koken op het biogas van één brood?

Adoptanten

Gelukkig komen er steeds meer broodbakken bij in Rotterdam. Maar daarvoor hebben we wel beheerders, adoptanten, nodig die toezicht houden en ervoor zorgen dat er geen ander materiaal dan brood in de bak belandt, zoals plastic. Ook zorgen zij ervoor dat de bakken eventueel 's nachts naar binnen gehaald worden. Wilt u een broodbak adopteren? Mail dan naar broodbak@broodnodig.co.

GFT-container

Brood kunt u ook kwijt in gft-containers. Van het broodafval wordt compost gemaakt net als van plantenresten en ander natuurlijk materiaal.

Locaties
De locaties van de broodbakken kunt u vinden op de kaart via de website van Broodnodig.co.

Brood op straat?

Vindt u brood op straat of kent u locaties waar regelmatig brood op straat ligt? Dan kunt u dit, liefst met foto, mailen naar broodgevonden@broodnodig.co.

Rotterdam Circulair

In Rotterdam willen we dat afval op den duur niet meer bestaat. Dat doen we onder andere door afval goed te scheiden. Maar er is nog zoveel meer. Samen moeten we minder afval produceren, spullen hergebruiken en recyclen. Er gebeurt al heel veel in Rotterdam. Op rotterdamcirculair.nl staat allerlei informatie over de circulaire economie in de stad. Laat je inspireren door alle initiatieven die al plaatsvinden! Zelf een circulair initiatief opzetten? We helpen je graag op weg.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie en de locaties van broodbakken op de website van BroodNodig.