Beverwaard
Gepubliceerd op: 15-12-2016
Geprint op: 27-03-2019
https://www.rotterdam.nl/wonen-leven/beverwaard/
Spring naar het artikel
Foto: gemeente Rotterdam

De Beverwaard is ruim van opzet met veel groen, waterpartijen en speelvoorzieningen. De wijk heeft een zogenaamde ‘bloemkoolstructuur'; de hoofdstronk bestaat uit grote straten en een trambaan die dwars door de wijk loopt.

De buurten daaromheen vormen de zijtakken.

Geschiedenis

De Beverwaard is een vrij nieuwe wijk, gebouwd tussen 1978 en de jaren ‘90. De wijk heeft vrijwel alleen laagbouw, met veel eengezinswoningen die uitkomen op hofjes, waar kinderen rondom hun huis kunnen spelen. Bij de ingang van de Beverwaard, vanaf de Groeninx van Zoelenlaan ligt het woonwagenkamp de Kievit.

Bewoners

In de Beverwaard wonen ruim 12.000 bewoners. Het is een wijk waar je je buren kent en waar een gevoel van saamhorigheid heerst. Wijkbewoners en betrokkenen omschrijven de Beverwaard als een karaktervolle wijk met een dorpse sfeer. Beverwaard heeft de kwaliteiten in zich om dé familiewijk van IJsselmonde en misschien zelfs van heel Rotterdam-Zuid te worden.

Voorzieningen

Aan de Oude Watering is het centrale winkelcentrum van de Beverwaard. Regelmatig worden in de wijk gezellige activiteiten georganiseerd voor jong en oud, zoals het jaarlijkse wijkfeest.
Ten zuiden van de Beverwaard, in de driehoek ‘zuidpunt Beverwaard’ ligt de nieuwste tramremise van de RET. Er is een P+R voorziening met 500 parkeerplaatsen. De nieuwe remise vervangt de oude remise aan de Hilledijk. De Beverwaard is met tramlijn 23 vanaf Rotterdam centrum in ongeveer een half uur te bereiken.