Agniesebuurt - Provenierswijk
Gepubliceerd op: 15-12-2016
Geprint op: 28-09-2022
https://www.rotterdam.nl/wonen-leven/agniesebuurt-provenierswijk/
Ga naar de hoofdinhoud

Hier woon je op loopafstand van het centrum en Centraal Station. De Agniesebuurt en Provenierswijk zijn heel divers; van levendige wijken, statige singels tot rustige straatjes. In beide wijken wonen zeer betrokken inwoners.

De leden van de wijkraad halen op wat er leeft in de buurt. Op straat, tijdens bijeenkomsten of online. Ze zorgen ervoor dat iedereen die dat wil kan meedenken. Bijvoorbeeld over meer groen, veiligheid, speelplekken of fietspaden. De wijkraad verzamelt de ideeën en maakt plannen - samen met bewoners, wijkorganisaties en de gemeente. Al deze plannen schrijven ze op in het wijkakkoord. Dit wijkakkoord wordt onder andere door de gemeente uitgevoerd. De wijkraad kijkt mee of dit ook echt gebeurt; en adviseert de gemeente over alles dat voor de wijken van belang is. Lees meer op de pagina Wijkraden.

Ingbeorg Absil-van de Kieft

Ingbeorg Absil-van de Kieft

Klaas van der Burg

Klaas van der Burg

Barend van de Donk

Barend van de Donk

Amara van der Elst

Amara van der Elst

Boris Pulskens (voorzitter)

Boris Pulskens

Nahom Tsehaie

Nahom Tsehaie

Benjamin Veenema

Benjamin Veenema

Bewonersinitiatieven

Als u een leuk idee voor de buurt heeft kunt u hiervoor subsidie aanvragen. Dat kan van alles zijn, zolang het gebied of de wijk er maar leuker, mooier of beter van wordt. Kijk voor meer informatie op Mijn.Rotterdam.nl of Opzoomermee.nl of neem contact op met uw wijknetwerker.

Informatie over de wijken

U kunt gebruik maken van onder andere deze voorzieningen:

  • Agniesebuurt: Huis van de Wijk De Banier, Banierstraat 1 (SOL).
  • Provenierswijk: Huis van de Wijk De Propeller, Jacob Loisstraat 18 (SOL).

Vraagwijzer

Voor al uw vragen over het aanvragen van een uitkering, huursubsidie en voor hulp bij schulden, kunt u terecht bij de Vraagwijzer op het Eudokiaplein.

Contact

Wijknieuws

Actueel nieuws uit de Agniesebuurt en Provenierswijk ontvangen? Meld u aan voor de wijknieuwsbrief. Elke twee weken ontvangt u nieuws over uw eigen wijk in uw mailbox.

Meer informatie

Wilt u iets melden of heeft u een vraag aan de gemeente? U kunt ons altijd bereiken:

U kunt de wijkraad bereiken via e-mail, telefoon 14 010 of per brief: Wijkraad Agniesebuurt-Provenierswijk, Postbus 70012, 3000 KP Rotterdam.