(Brom)fietsstalling
Gepubliceerd op: 15-12-2016
Geprint op: 25-01-2020
https://www.rotterdam.nl/wonen-leven/(brom)fietsstalling/
Spring naar het artikel

In Rotterdam zijn meerdere mogelijkheden om uw fiets of brommer/scooter te stallen. Voor bewoners zijn er fietstrommels, buurtfietsenstallingen en fietsenstallingen in parkeergarages.

Met een abonnement op een fietstrommel kunt u uw fiets vlakbij uw huis neerzetten. Een fietstrommel is een losse unit die geplaatst kan worden in de straat of buurt waar u woont. U kunt een of meer abonnementen op een fietstrommel aanvragen via de gemeente.

Woont u in Blijdorp? Dan kunt u uw fiets veilig stallen in buurtfietsenstalling Walenburgerweg.

Uw fiets kunt u ook neerzetten in de gemeentelijke garages Meent (centrum), Herman Costerstraat (Feijenoord) of Lieve Verschuierstraat (Delfshaven). In de laatste twee garages staan beveiligde elektronische fietsklemmen. Voor deze twee garages heeft u wel een abonnement nodig.

Heeft u behoefte aan meer fietsrekken in uw straat? Neem dan contact op met gemeente Rotterdam via 14 010.

Gratis fietsenstallingen binnenstad

Wilt u met de fiets naar de binnenstad van Rotterdam komen en uw fiets veilig stallen? Dan kunt u gebruik maken van deze gratis fietsenstallingen:

In de stallingen Hoogvliet en Meent kunt u ook uw brommer of scooter gratis stallen.

Leenbuggy

Op vertoon van uw paspoort of identiteitskaart kunt u een buggy lenen bij de stallingen Blaak, Meent en Coolsingel. Telefonisch reserveren van een buggy is mogelijk op de dag zelf. De buggy is alleen bestemd voor gebruikers van deze fietsenstallingen.

Doe-het-zelf fietsreparatie

Bij de fietsenstallingen Coolsingel, Meent en Blaak kunt u zelf kleine reparaties aan de fiets uitvoeren. Er staat namelijk een fietsreparatiezuil. Voor gebruik hangt u de fiets aan de zadelpen voor een goede werkhoogte. Deze zuil is gratis te gebruiken. Moet uw band geplakt worden? Tijdens de uren waarop toezicht is, kunt u bij de toezichthouders terecht voor een bandenplaksetje. U kunt bij de toezichthouders ook vragen naar een fietspomp.

Meer informatie

Heeft u vragen of opmerkingen over het stallen van uw fiets of fietsen in uw omgeving? Of over het plaatsen van een fietsrek? Neem dan contact op met de gemeente via telefoonnummer 14 010.

\