(Brom)fietsstalling
Gepubliceerd op: 15-12-2016
Geprint op: 10-07-2020
https://www.rotterdam.nl/wonen-leven/(brom)fietsstalling/
Spring naar het artikel

In Rotterdam zijn meerdere mogelijkheden om uw fiets te stallen. In de stallingen Hoogvliet en Meent kunt u ook uw brommer/scooter gratis stallen.

Voor bewoners zijn er fietstrommels, buurtfietsenstallingen en stallingen in parkeergarages.

Maatregelen corona

Op dit moment wordt er niet gehandhaafd op te lang gestalde fietsen in de gemeentelijke fietsenstallingen. Uw fiets wordt niet verwijderd gedurende deze periode. Ernstig hinderlijke geparkeerde (brom-/snor)fietsen kunnen wel worden verplaatst of verwijderd. Mocht er weer gehandhaafd worden, wordt dit uiteraard tijdig gecommuniceerd via de website en/of socialmediakanalen.

Woont u in Blijdorp? Dan kunt u uw fiets veilig stallen in buurtfietsenstalling Walenburgerweg.

Heeft u behoefte aan meer fietsrekken in uw straat? Neem dan contact op met gemeente Rotterdam via 14 010.

Met een abonnement op een fietstrommel kunt u uw fiets vlakbij uw huis neerzetten. Een fietstrommel is een losse unit die geplaatst kan worden in de straat of buurt waar u woont. U kunt een of meer abonnementen op een fietstrommel aanvragen via de gemeente.

Algemene Voorwaarden Gebruik Fietstrommel

Voor het gebruik van een fietstrommel gelden de volgende algemene voorwaarden:
1. De abonnementhouder (hierna: gebruiker) is abonnementsgeld verschuldigd over een volledige kalendermaand. Bij het niet betalen van het abonnementsgeld wordt het abonnement beëindigd.
2. Bij opzegging van het abonnement wordt na het inleveren van de sleutel restitutie van het abonnementsgeld verleend over de volledig niet verstreken kalendermaanden, met inachtneming van een opzegtermijn van 1 maand.
3. Bij het niet inleveren van de sleutel is de gebruiker de gemeente Rotterdam 50 euro
verschuldigd.
4. Opzegging kan alleen ingaan op de eerste dag van de maand. De gebruiker dient dit minimaal een maand van tevoren aan te geven. Dit kan digitaal door in te loggen op Mijn Loket of schriftelijk. Voor het schriftelijk opzeggen kan het opzeggingsformulier worden gebruikt.
5. Bij verlies of diefstal van een sleutel kan deze digitaal worden aangevraagd via Mijn Loket op www.rotterdam.nl/parkeren. Hier kan ook het noodzakelijke formulier worden gedownload. Een nieuwe sleutel kost 50 euro.
6. De sleutel voor een fietstrommel is niet overdraagbaar aan derden.
7. De gebruiker is verantwoordelijk voor een juist gebruik van de fietstrommel. Per abonnement mag slechts 1 fiets (of 1 rolstoel) in de fietstrommel worden geplaatst. De gebruiker mag ook geen fietsen (of rolstoelen) van derden verwijderen of beschadigen. Er mag geen schade worden toegebracht aan de fietstrommel. De gebruiker mag ook geen andere zaken stallen in de fietstrommel dan een fiets (of rolstoel).
8. De gemeente Rotterdam is niet aansprakelijk voor vermissing of diefstal van een fiets (of rolstoel) uit een fietstrommel en ook niet aansprakelijk voor schade aangericht door derden.
9. De kosten die ontstaan door foutief gebruik van de fietstrommel kunnen op de gebruiker worden verhaald.
10. De gemeente Rotterdam behoudt zich het recht voor om bij oneigenlijk gebruik het abonnement zonder inachtneming van een opzegtermijn te beëindigen.
11. De gemeente Rotterdam behoudt zich het recht voor om een fiets (of rolstoel) en rolstoelen of andere goederen die niet rechtmatig in de fietstrommel zijn geplaatst te verwijderen. De kosten voor de verwijdering en de opslag hiervan worden door de gemeente op de veroorzaker herhaald.
12. Bij een minimaal gebruik van de fietstrommel (1 fiets) behoudt de gemeente zich het recht voor het abonnement in te trekken.

Uw fiets kunt u ook neerzetten in de gemeentelijke garages Meent (centrum), Herman Costerstraat (Feijenoord) of Lieve Verschuierstraat (Delfshaven). In de laatste twee garages staan beveiligde elektronische fietsklemmen. Voor deze twee garages heeft u wel een abonnement nodig.

Gratis fietsenstallingen binnenstad

Wilt u met de fiets naar de binnenstad van Rotterdam komen en uw fiets veilig stallen? Dan kunt u gebruik maken van de gratis fietsenstallingen.

  • Blaak (tegenover de Markthal) 
  • Centraal Station 
  • Coolsingel (hoek Coolsingel/ Westblaak)
  • Hoogvliet: de fietsenstalling bij het metrostation Hoogvliet Centrum is een openbare stalling van de gemeente. Er is in de stalling een beperkt aantal plaatsen voor brommers en scooters
  • Meent (op de hoek Coolsingel): de fietsenstalling aan de Meent is een openbare fietsenstalling van de gemeente. Er is in de stalling een beperkt aantal plaatsen voor brommers en scooters
  • Binnenrotte (op de hoek met de Sint-Jacobstraat / Sint-Jacobsplaats). deze fietsenstalling in de parkeergarage Meent is een openbare fietsenstalling van de gemeente. Deze stalling is er alleen voor fietsen.

Leenbuggy

Op vertoon van uw paspoort of identiteitskaart kunt u een buggy lenen bij de stallingen Blaak, Meent en Coolsingel. Telefonisch reserveren van een buggy is mogelijk op de dag zelf. De buggy is alleen bestemd voor gebruikers van deze fietsenstallingen.

Doe-het-zelf fietsreparatie

Bij de fietsenstallingen Coolsingel, Meent en Blaak kunt u zelf kleine reparaties aan de fiets uitvoeren. Er staat namelijk een fietsreparatiezuil. Voor gebruik hangt u de fiets aan de zadelpen voor een goede werkhoogte. Deze zuil is gratis te gebruiken. Moet uw band geplakt worden? Tijdens de uren waarop toezicht is, kunt u bij de toezichthouders terecht voor een bandenplaksetje. U kunt bij de toezichthouders ook vragen naar een fietspomp.

Meer informatie

Heeft u vragen of opmerkingen over het stallen van uw fiets of fietsen in uw omgeving? Of over het plaatsen van een fietsrek? Neem dan contact op met de gemeente via telefoonnummer 14 010.

\