Ga naar de hoofdinhoud

Leestijd: 3 min

Fiets aanvragen

Hebt u een fiets nodig? Vraag dan een gratis fiets aan bij Vraagwijzer Charlois of Vraagwijzer Feijenoord. U kunt alleen een fiets aanvragen als u in Charlois of Feijenoord woont.

Vraag de fiets aan via de knop ‘Fiets aanvragen’. U hebt een printer nodig om het aanvraagformulier te printen. Hebt u geen printer? Ga dan naar Vraagwijzer Charlois of Vraagwijzer Feijenoord en haal het aanvraagformulier op.

Fiets aanvragen

Voor wie is het

Rotterdammers uit Charlois en Feijenoord vanaf 8 jaar kunnen een fiets aanvragen bij de Fietsbank.

Voorwaarden

  • ​​​​​​U hebt géén fiets aangevraagd via een andere regeling. Denk aan de fietsregeling vanuit de participatiewet of een aanvraag via Stichting Meedoen.
  • Uw inkomen is maximaal 130% van de bijstandsnorm. Dit is zonder uw vakantiegeld.

Hier ziet u een overzicht van het maximale inkomen dat u mag hebben. Dit zijn bedragen per maand, zonder vakantiegeld. Deze bedragen gelden tot 1 januari 2024 voor iedereen boven de 21 jaar. Deze lijst is niet volledig.

Uw situatieInkomen 130% bijstandsnorm
Alleenstaande (ouder) van 21 jaar of ouder€ 1.585,53
Alleenstaande (ouder) en gepensioneerd€ 1.760,81
Gehuwd of samenwonend van 21 jaar tot pensioenleeftijd€ 2.265,04
Gehuwd of samenwonend en gepensioneerd€ 2.386,41

Hoelang duurt het

U hoort van de medewerker waar en wanneer u uw fiets kunt ophalen. Dit staat ook op de kopie van uw aanvraag die u mee krijgt van de medewerker.

Meestal kunt u binnen een week uw fiets ophalen. Bij kinderfietsen duurt het langer.

Meer informatie

  • De fiets moet in de ophaalweek opgehaald worden. Doet u dat niet, dan gaan we ervan uit dat u de fiets niet meer wilt en geven we de fiets aan iemand anders.
  • De fiets wordt geleverd met een slot.
  • Bij het ophalen van uw fiets ontvangt u een fietspaspoort. Hier vindt u alle informatie over de fiets, zoals het framenummer en een afspraak voor een servicebeurt.
  • Als uw fiets wordt gestolen, moet u aangifte doen bij de politie. Met het bewijs van aangifte mag u eenmalig een nieuwe fiets krijgen.

Contact

Hebt u nog vragen? Stuur een e-mail naar fietsbank@rotterdam.nl. Link opent een externe pagina.

Veelgestelde vragen