Ga naar de hoofdinhoud

Leestijd: 2 min

Perspectiefpact

Als jongvolwassene vinden er allerlei veranderingen plaats in je leven. Je gaat misschien wel op jezelf wonen. En je krijgt meer financiële verantwoordelijkheden. Dat kan zorgen voor geldstress.

Naast geld verdienen, ga je het ook weer uitgeven. Aan bijvoorbeeld huur, boodschappen of je zorgverzekering.

Maar wat als je de huur niet kunt betalen omdat je bijbaan wegvalt? Of als je te weinig geld hebt om verse boodschappen te doen?

Omgaan met geld kan best lastig zijn. Als er problemen ontstaan, dan zijn we er voor je. Elke Rotterdamse jongere met geldproblemen helpen wij vanuit het Perspectiefpact.

Wat is het Perspectiefpact?

Het Perspectiefpact is bedoeld voor alle Rotterdamse jongeren met geldproblemen. Het kan gaan om grote problemen, zoals schulden. Maar ook als je vragen hebt over bijvoorbeeld budgetbeheer, sparen, werken en andere financiële onderwerpen kun je terecht binnen het Perspectiefpact.

Heb je geldzorgen? Blijf er niet mee rondlopen, maar ga samen met ons aan de slag. Voor verschillende situaties zijn er verschillende aanpakken mogelijk. Bel voor hulp met het Jongerenloket: 010 267 13 00.

Voor wie is het perspectiefpact?

Het Perspectiefpact is voor alle Rotterdamse jongeren van 18 tot en met 26 jaar oud die geldzorgen hebben. Twijfel je of het pact iets voor jou is? Neem dan contact op. De contactmogelijkheden staan onderaan deze pagina. Wil je meer weten over rondkomen en de regelingen die er zijn? Lees dan meer op onze pagina Rondkomen: jongeren.

Wat kun je van ons verwachten?

Wanneer jij je bij ons meldt, doorloop je de volgende stappen:

  1. Je neemt via 010 267 13 00 of per e-mail. Link opent een externe pagina contact op met het Jongerenloket.
  2. Je hebt een startgesprek met een jongerenconsulent. Aan de hand van enkele vragen kijkt de consulent naar jouw zorgen op financieel gebied. De jongerenconsulent meldt jou aan bij het Expertise Team Financiën (ETF).
  3. Na ongeveer 5 dagen krijg je een uitnodiging voor een startgesprek met iemand van het ETF. Let op: deze uitnodiging ontvang je per brief.
  4. Tijdens het startgesprek beoordeelt het ETF wat het plan van aanpak wordt. Dit plan onderteken je.
  5. Je levert gegevens aan zoals bankafschriften, een overzicht van je inkomsten en eventuele schulden.
  6. Het proces begint: je gaat aan jouw geldzorgen werken met een trajectbegeleider financiën.
    Let op: wanneer je schulden hebt kan het tot een half jaar duren om de schulden in kaart te brengen. In die tijd kunnen we nog niet beginnen met het werken aan die schulden, maar zullen we jou wel ondersteunen met bijvoorbeeld budgetbeheer.

Meer informatie

Heb je geldzorgen? Neem dan contact op met het Jongerenloket. Dit doe je door te bellen naar 010 267 13 00 of te mailen naar info@jongerenloket.rotterdam.nl. Link opent een externe pagina.

Meer weten over het Jongerenloket? Bezoek dan de pagina Jongerenloket.