Participatieplatform
Gepubliceerd op: 08-04-2021
Geprint op: 26-07-2021
https://www.rotterdam.nl/meedenken-doen/participatieplatform/
Ga naar de hoofdinhoud

Mijn Rotterdam is de naam voor ons participatieplatform. Hét platform dat jou als Rotterdammer laat meedenken, meepraten, meedoen en meebeslissen. We zijn er heel enthousiast over, want het raakt alles waar het platform voor staat.

Er is massaal gehoor gegeven aan onze oproep een naam te bedenken voor het nieuwe digitale participatieplatform. Een deskundige jury koos een top vijf, waarna er gestemd werd. 1.245 Rotterdammers hebben gestemd, waarvan 310 de voorkeur gaven aan Mijn Rotterdam. De naam is door drie mensen voorgesteld, waarvan één helaas anoniem. De andere twee inzenders: Rita van Hardeveld en Sandra Sewtahal, zijn persoonlijk bedankt door wethouder Roos Vermeij. Bekijk hier het filmpje Meedoen? Dat doe je op ‘Mijn Rotterdam’:

Banner met de tekst Mijn Rotterdam

Op het participatieplatform richten wij straks de digitale participatie in en organiseren wij interactie met bewoners. De komende maanden oefenen en testen we, waarna we onze ervaringen omzetten in een definitieve versie. We verwachten Mijn Rotterdam eind 2021 te  introduceren. Met dit platform krijgen Rotterdammers meer invloed op de eigen wijk. Eenvoudig en op maat. Dat is waar ‘De wijk aan zet’ om draait. Want Rotterdammers maken zelf de wijk. En daar hoort meedenken, meedoen en vooral meebeslissen bij.  

We bedanken iedereen die meedeed en kijken uit naar een mooie digitale ontmoetingsplek waar je als Rotterdammer invloed hebt op je eigen wijk. Kijk voor meer Rotterdamse plannen op de pagina Wijk aan Zet.

Meer informatie

Meer informatie of vragen? Mail dan naar participatieplatform@rotterdam.nl.