Naheffingsaanslag parkeerbelasting
Gepubliceerd op: 16-01-2017
Geprint op: 20-02-2019
https://www.rotterdam.nl/loket/naheffingsaanslag-parkeerbelasting/
Spring naar het artikel

Als u parkeert op een plek waar betaald parkeren geldt, dan moet u genoeg parkeerbelasting betalen. Doet u dat niet, dan krijgt u een naheffingsaanslag.

U betaalt online de naheffingsaanslag met uw DigiD (voor burgers) of
eHerkenning (voor bedrijven).

U betaalt de naheffingsaanslag aan Belastingen gemeente Rotterdam.
U kunt ook uw aanslagbiljet bekijken. De aanslag moet vóór de uiterste betaaldatum worden betaald.

Langskomen

Maak een afspraak om uw vragen te stellen over de naheffingsaanslag. U kunt online afspraak maken of telefonisch via 14 010 om langs te komen bij Belastingen.

De naheffingsaanslag parkeerbelasting bestaat uit het voor de locatie geldende uurtarief (€ 1,72 of € 4,08) plus de kosten voor het opleggen van de aanslag (in 2019 € 62,70).

Voor overige tarieven kunt u kijken op de pagina met parkeertarieven.

Hieronder vindt u de tarieven van de vorige jaren.

 

2017

2018

Naheffing

€ 1,67

€  1,67

Kosten naheffing

€ 61,00

€ 62,00

Totaal naheffing

€ 62,67

€ 63,67

Neem bij betaling aan de kas altijd de aanslag, de aanmaning of het dwangbevel mee. U kunt contact betalen en pinnen, creditcards worden niet geaccepteerd.

Uw betaling wordt meteen verwerkt.

Burgers en bedrijven.

Sinds 14 september 2015 wordt er geen bon meer achter de ruitenwisser gedaan. In plaats daarvan wordt de naheffingsaanslag direct naar uw huisadres gestuurd.
Voor het innen van parkeerbelasting gebruikt de gemeente kentekenparkeren. Een handhaver scant uw kenteken om te controleren of u heeft betaald. Als u niet of onvoldoende heeft betaald, dan krijgt u binnen drie werkdagen een naheffingsaanslag parkeerbelasting.

Bezwaar maken
Bent u het niet eens met een aanslag, dan kunt u bezwaar maken.

Regels
Meer informatie vindt u in de Verordening parkeerregulering en parkeerbelastingen 2019 (pdf).

Heeft u nog vragen, dan kunt u contact opnemen.

Sinds 14 september 2015 wordt er geen bon meer achter de ruitenwisser gedaan. In plaats daarvan wordt de naheffingsaanslag direct naar uw huisadres gestuurd.

Euro Parking Collection (EPC) legt aanslagen parkeerbelasting op als het gaat om mensen die niet in Nederland wonen.

Als u niet in Nederland woont, dan krijgt u de naheffingsaanslag parkeerbelasting van Euro Parking Collection (EPC). U betaalt dan aan EPC. EPC draagt uw betaling over aan de gemeente Rotterdam. Ook als u bezwaar wilt maken tegen de naheffingsaanslag, dan handelt EPC uw bezwaar af. Meer informatie hierover vindt u op de naheffingsaanslag.

Contactgegevens van EPC
Euro Parking Collection plc
Unit 6, Shepperton House
83-93 Shepperton Road
N1 3DF London
Telefoon 0044 (0)20 7288 9740
Fax 0044 (0)870 288 1322
Fax 0044 (0)870 432 2812

De gemeente stuurt de aanslag altijd naar de kentekenhouder. Deze moet de aanslag betalen.

Maar als u uw auto voor minder dan drie maanden heeft verhuurd, dan kan de gemeente de naheffingsaanslag naar de huurder sturen. U moet dan wel de huurovereenkomst laten zien. In deze overeenkomst moet duidelijk staan wie de huurder is.

Parkeren bij een kapotte parkeerautomaat en niet betalen geeft het risico op een naheffingsaanslag parkeerbelasting. Ook als u parkeert bij een kapotte parkeerautomaat moet u parkeerbelasting betalen. U kunt dit dan doen bij de automaat die het meest dichtbij is en wel werkt.

Als u vindt dat het niet klopt dat u de naheffingsaanslag parkeerbelasting heeft gekregen, dan kunt u bezwaar maken.

Doktersbezoek dat uitloopt, een kapotte parkeerautomaat of het uitlenen van uw auto zijn geen redenen om uw bezwaar toe te wijzen.

Ook als u weinig geld heeft, moet u de naheffingsaanslag parkeerbelasting betalen. Voor de parkeerbelasting is geen kwijtschelding mogelijk. Er wordt ook geen uitstel van betaling gegeven. U moet de naheffingsaanslag helemaal betalen vóór de vervaldatum van de aanslag.