Ga naar de hoofdinhoud

Leestijd: 2 min

Living Lab Sensible Sensor

We zien steeds meer digitale toepassingen in de buitenruimte. Denk aan verkeerslichten die bij regen sneller op groen springen voor fietsers en voetgangers of sensoren die een seintje geven als een afvalbak geleegd moet worden.

Digitalisering biedt veel kansen voor dienstverlening, beheer en inrichting van de buitenruimte om het leven van de Rotterdammer prettiger te maken. In het Living Lab Sensible Sensor onderzoeken we hoe de gemeente dat zo veilig en duurzaam mogelijk kan doen.

Samenwerking

In samenwerking met bewoners, bedrijven en kennisinstellingen experimenteren we in de wijk Reyeroord om ervaring op te doen in het gebruik van sensoren. Daarbij kijken we onder andere naar het ontwerp van de sensor en wat bewoners willen weten over sensoren. Ook onderzoeken we wat de gemeente nodig heeft aan processen, middelen en standaarden om in de toekomst op grotere schaal te kunnen werken met sensoren. Via het netwerk van de Metropoolregio Rotterdam Den Haag. Link opent een externe pagina (MRDH) delen we onze ervaring met andere gemeenten en smart city partners in de regio. Zo draagt Living Lab Sensible Sensor bij aan een slimme en verantwoorde manier om de buitenruimte te digitaliseren.

Vragen en antwoorden

Meer informatie

Wilt u meer te weten komen over sensoren, of heeft u zelf een idee over sensoren? Stuur dan een e-mail naar reyeroord@rotterdam.nl. Link opent een externe pagina. Of kijk op Living Lab Sensible Sensor | Ondernemen010.nl. Link opent een externe pagina.