Ga naar de hoofdinhoud

Leestijd: 17 min

Inkoop en aanbestedingsbeleid

De Rotterdammer wil een betrouwbare overheid. Flexibel en niet groter dan nodig. Met een goede dienstverlening van hoge kwaliteit. De gemeente wil dat ook en is bezig om haar manier van werken te veranderen.

Niet meer alle taken zelf doen maar regelen hoe die taken gedaan worden. Dus die taken laten uitvoeren door bedrijven en organisaties. We noemen dat uitbesteden aan de markt. Samenwerking en vertrouwen zijn daarbij onmisbaar.

Hoe we dit doen staat in ons inkoop- en aanbestedingsbeleid. Hier kunt u lezen wat daar in staat.

Het beleid vertelt hoe de inkoop werkt. En er staat wat de doelen, uitgangspunten en kaders zijn voor de inkoop. De doelen van de gemeente zijn het belangrijkst.
Het beleid helpt mee om te besparen. En om de kwaliteit van opdrachten beter te maken. Het maakt vernieuwing mogelijk en geeft kansen aan plannen die goed helpen een doel te halen. Het inkoop- en aanbestedingsbeleid doet zoveel mogelijk mee met het landelijk inkoop- en aanbestedingsbeleid.

Maatschappelijke en ethische uitgangspunten

Bij de inkoop van producten en dienstverlening houdt de gemeente rekening met de punten die het college extra belangrijk vindt.

Economische uitgangspunten

Hoe gaat de gemeente Rotterdam om met de markt en ondernemers?

Organisatorische uitgangspunten

Hoe is de gemeente Rotterdam georganiseerd en hoe koopt zij in?

Juridische uitgangspunten

Hoe gaat de gemeente Rotterdam om met de relevante regelgeving?

Meer informatie

Kijk ook op de pagina Inkoop en aanbesteding.