Ga naar de hoofdinhoud

Leestijd: 4 min

DAS externe inhuur

Gemeente Rotterdam heeft als organisatie soms tijdelijk externe inhuur nodig. Bijvoorbeeld omdat de gemeente bepaalde kennis nodig heeft of te weinig eigen capaciteit heeft.

De gemeente biedt bedrijven en zelfstandigen kansen om voor de gemeente aan de slag te gaan. Zo heeft de gemeente een inhuurproces dat open en transparant is voor iedereen. Gemeente Rotterdam publiceert een groot deel van haar inhuuropdrachten via het Dynamisch Aankoop Systeem Externe inhuur (DAS externe inhuur). Geïnteresseerden die personeel verhuren of detacheren, kunnen zich via het DAS externe inhuur aanmelden om te reageren op opdrachten.

Aanmelden voor DAS Externe inhuur

Het DAS Externe inhuur is verbonden aan het platform Negometrix. Maak daarom eerst een gratis account aan voor Negometrix. Heeft u al een inlogaccount? Log dan direct in.

Daarna volgt u deze stappen:

 • Meld u aan voor het DAS Externe inhuur.
 • Geef aan voor welke categorieën u offerteaanvragen wilt ontvangen.
 • Vul het Uniform Europees Aanbestedingsdocument in.
 • Upload alle gevraagde stukken en verklaringen.
 • Ga akkoord met de voorwaarden die de gemeente Rotterdam stelt.
 • U ontvangt per e-mail een bevestiging van uw toelating.
 • U ontvangt in de toekomst automatisch een uitnodiging via e-mail om een offerte uit te brengen.

Offerte indienen

Ontvangt u via de e-mail een uitnodiging om een offerte uit te brengen? Dan vindt u op Negometrix meer informatie over de offerteaanvraag, de gunningscriteria en de procedure.

Procedure

 • U stuurt een offerte in via de uitvraag onder het DAS Externe inhuur.
 • De gemeente Rotterdam beoordeelt uw offerte.
 • Is uw offerte een van de beste? Dan ontvangt u een uitnodiging voor een verificatiegesprek.
 • Iedereen die een kandidaat heeft aangeboden krijgt een bericht over gunning of afwijzing. Dit bericht komt zodra de reactietermijn is afgelopen en de gemeente alle gesprekken heeft gevoerd.

Uitgebreide informatie over de procedure vindt u op het platform Negometrix. Hieronder leest u hoe u zich kunt aanmelden.

De gemeente Rotterdam publiceert een groot deel van haar inhuuropdrachten in het DAS voor externe inhuur. Geïnteresseerde ondernemers, groot en klein, kunnen via deze weg meedingen naar inhuuropdrachten. Ook hebben we regelmatig opdrachten die uitgevoerd kunnen worden door ZZP’ers.
U kunt u uzelf aanmelden voor het DAS Externe inhuur van de gemeente Rotterdam door de volgende 8 stappen te volgen.

Negometrix account aanmaken

Maak kosteloos een Negometrix account aan via www.negometrix.com. Met dit account kunt u zich aanmelden voor DAS Externe inhuur. Heeft u al een Negometrix account? Dan kunt u deze stap overslaan.

Aanmelden DAS Externe inhuur

Meld u aan voor het DAS Externe inhuur via platform Negometrix. Werkt de link niet? Plak dan deze tekst in de adresbalk van de browser.

Instructies en stukken lezen

Lees alle instructies en documenten op het platform aandachtig door.
Heeft u vragen? Onder het tabblad ‘Vraag & Antwoord’ in Negometrix kunt u vragen inzien en stellen. Lees ook de bijgevoegde instructie ‘Werken met Negometrix’.  

Invullen vragenlijst en uploaden stukken

Volg de instructies en vul de vragenlijst in. Upload de gevraagde stukken. Om toegelaten te worden tot het DAS Externe inhuur dient u uw bedrijfs- en contactgegevens in te vullen, verklaringen in te dienen, bewijsstukken te uploaden en akkoord te gaan met onze voorwaarden.

Aanmelding indienen

Dien uw aanmelding in met de knop ‘Indienen’. Voer het wachtwoord van uw Negometrix account in om het indienen te bevestigen. U ontvangt per e-mail een automatische bevestiging van de indiening.

Controle van uw aanmelding

De gemeente Rotterdam controleert uw aanmelding. U krijgt binnen tien werkdagen een toelatings- of afwijzingsbericht.

Ontvangt u een afwijzingsbericht? Dan vermelden we duidelijk de reden van afwijzing en kunt u een nieuwe, aangepaste, aanmelding indienen.

Inschrijven op uitvragen

Na toelating ontvangt u automatisch een uitnodiging als er een uitvraag (opdracht) wordt geplaatst in een door u geselecteerde categorie.

Beheren van bewijsstukken

De gemeente Rotterdam plaatst uw bewijsstukken na uw toelating in een leveranciers portaal. U bent altijd verantwoordelijk voor de geldigheid van de bewijsstukken. U kunt alleen bewijsstukken aanpassen als u daarvoor een uitnodiging ontvangt. Log dan in op het leveranciersportaal met het e-mailadres dat u ingevoerd heeft in de vragenlijst en upload een nieuw bewijsstuk.

Meer informatie

Neem voor technische ondersteuning contact op met de servicedesk Negometrix, telefoon 085 20 84 666. De servicedesk is bereikbaar op maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 18.00 uur.