Ga naar de hoofdinhoud

Leestijd: 4 min

Hulp voor jongeren

Veel organisaties in de stad organiseren activiteiten en projecten voor jongeren of staan klaar om je hulp en advies te bieden.

Ben je 18+? Kijk dan ook eens op Kwikstart.nl. Link opent een externe pagina voor hulp op veel gebieden.  

GLOW UP!

Weet je niet precies wat je in de toekomst het liefst wil gaan doen? Waar ben je nou écht goed in? En welke baan past bij jou? Het gratis trainingsprogramma GLOW UP! is een goede manier om daar achter te komen. Je gaat een half jaar lang, 16 uur per week aan de slag om jezelf te ontwikkelen, je netwerk uit te breiden en werkervaring op te doen. Je krijgt een persoonlijke coach en leert ook de andere GLOW UPPERS in je groep goed kennen. Na afloop ontvang je een erkend Europees certificaat, dus je boost meteen je cv!

In september 2022 start een nieuw GLOW UP-traject voor jongeren tussen de 17 en 27 jaar. Ga eens naar een van de infobijeenkomsten en kijk of het iets voor jou is!

ONSbank helpt jongeren met schulden

Ben je tussen de 18 en 27 jaar en heb je (beginnende) schulden? Dan zit je in een vervelende situatie die je veel kopzorgen kan geven. Maar je kan hulp krijgen om eruit te komen. Misschien is het programma van ONSbank. Link opent een externe pagina iets voor jou. ONSbank is een stichting die jongeren helpt bij het oplossen of voorkomen van schuldproblemen. Samen met een schuldrustcoach pak je eerst je financiële situatie aan. Vervolgens ga je met je toekomst aan de slag. Een traject duurt in totaal 6 maanden en kost niets. Meld je hier aan. Link opent een externe pagina voor een traject in Rotterdam.

Kijk voor hulp en advies bij geldzaken ook eens op Kwikstart.nl. Link opent een externe pagina of download de gratis Kwikstart-app. 

Join Us

Het is niet altijd gemakkelijk om nieuwe vrienden te maken, met wie je leuke dingen kunt ondernemen. Misschien voel je je soms alleen, maar weet je niet wat je eraan kan doen. Kijk dan eens of een groep van Join us iets voor jou is. Join Us heeft in Rotterdam in samenwerking met Wmo Radar groepen voor jongeren van 12 tot en met 18 jaar en van 18 tot en met 26 jaar. Samen met leeftijdsgenoten onderneem je allerlei activiteiten op verschillende locaties in de stad. Zoals gamen, film kijken of koken. Tijdens de bijeenkomsten zijn er begeleiders aanwezig die je kunnen helpen bij het maken en behouden van nieuwe vrienden.

@ease

Zit je ergens mee? Erover praten helpt! Bij @ease kun je gewoon binnenlopen of chatten: anoniem, zonder afspraak en gratis. We zijn er speciaal voor jongeren van 12 tot 25 jaar. Misschien heb je problemen thuis of met drugsgebruik. Of voel je je depressief of eenzaam. Dan kan het fijn zijn om met iemand te praten die je verder niet kent en waar je geen verplichtingen bij voelt. Dat kan bij @ease: we luisteren graag naar je en jouw verhaal blijft safe

Je vindt @ease op de 2e verdieping van de Centrale Bibliotheek in de Hoogstraat 110 in Rotterdam. Op woensdagmiddag kun je tussen 15.30 en 17.00 uur binnenlopen, op andere dagen kun je via de chat iemand spreken.

Rotterdamse Douwers

Douwers zijn vrijwillig werkende mentoren die midden in de (Rotterdamse) maatschappij staan en zich graag willen inzetten voor kwetsbare jongeren. Op eigen wijze begeleiden zij deze jongeren. Rotterdamse Douwers werkt samen met de gemeente Rotterdam, Het Jongerenloket, de Rotterdamse Wijkteams, werkgeversverenigingen, jongerenorganisaties en opleidingsinstituten. Maar ook met organisaties die gespecialiseerd zijn in verslavingszorg en financieel beheer.

Netwerk Nieuw Rotterdam (NNR)

Wil jij andere jongeren ontmoeten, nieuwe vrienden maken, jezelf ontwikkelen en je vrijwillig inzetten voor Rotterdam? Kijk dan eens of Netwerk Nieuw Rotterdam (NNR) iets voor jou is. Deze jongerenorganisatie verbindt jongeren met elkaar en met de stad. Regelmatig toert het Clubbussie van NNR door de stad.

Jongeren Service Punt IJsselmonde

Ben je tussen de 12 en 27 jaar en woon je in Rotterdam IJsselmonde? Het Jongeren Service Punt (JSP) van PIT010 geeft je gratis informatie, advies en hulp over school of werk, problemen thuis, geldzorgen en schulden. Samen met jou zoekt het JSP naar een oplossing. Maar je bent ook welkom als je een goed idee hebt voor de wijk. Bel, app of e-mail: 06 129 761 12 of jsp@pit010.nl. Link opent een externe pagina. Of maak een afspraak voor het spreekuur op dinsdag en donderdag.