Ga naar de hoofdinhoud

Leestijd: 8 min

Fietsparkeren

Hier vindt u alle informatie over het parkeren van uw fiets voor bewoners en bezoekers.

Accepteer de cookies om deze inhoud te kunnen zien

Leenbuggy

Op vertoon van uw paspoort of identiteitskaart kunt u een buggy lenen bij de stallingen Blaak, Meent en Coolsingel. U kunt op de dag zelf telefonisch een buggy reserveren. De buggy is alleen voor gebruikers van deze fietsenstallingen.

Doe-het-zelf fietsreparatie

Bij de fietsenstallingen Coolsingel, Meent en Blaak kunt u zelf kleine reparaties aan de fiets uitvoeren. Er staat namelijk een fietsreparatiezuil.

Voor gebruik hangt u de fiets aan de zadelpen voor een goede werkhoogte. Deze zuil is gratis te gebruiken.

Moet uw band geplakt worden? Tijdens de uren waarop toezicht is, kunt u bij de toezichthouders terecht voor een bandenplaksetje. U kunt bij de toezichthouders ook vragen naar een fietspomp.

Fietspunt

Fiets kwijt of verwijderd? Het Fietspunt bewaart fout of hinderlijk geparkeerde (brom)fietsen en scooters maximaal 13 weken. Wees(brom)fietsen en -scooters maximaal 6 weken.

Meld fietsoverlast

Staan er fietsen fout geparkeerd of heeft u fietsen gesignaleerd die er al heel lang staan? Met de MeldR-app meldt u een probleem snel en makkelijk bij uw gemeente. Meteen op de plek én het moment dat u het signaleert!

Op drukke dagen staan er ongeveer 40.000 fietsen in de binnenstad. Deze fietsen staan op straat of in openbare fietsenstallingen.
gemeente Rotterdam

Meer fietsparkeerplekken nodig in de toekomst

Omdat het aantal fietsers in Rotterdam de komende jaren flink lijkt te groeien, gaat de gemeente bestaande fietsenstallingen uitbreiden én nieuwe fietsenstallingen maken. Na de komst van een fietsenstalling aan de Lijnbaan, komt er in de loop van 2024 een nieuwe overdekte openbare fietsenstalling in het oude pand van de V&D nabij de Koopgoot.

In de binnenstad worden er over enkele jaren ook fietsenstallingen gebouwd onder het Schouwburgplein en de Centrale Bibliotheek. En op of in de buurt van de Coolsingel onderzoekt de gemeente andere locaties voor overdekte fietsenstallingen. 

Meer informatie

Heeft u vragen of opmerkingen over het stallen van uw fiets of fietsen in uw omgeving? Of over het plaatsen van een fietsrek? Neem dan contact op met de gemeente via telefoonnummer 14 010.

Meer informatie over fietsen in Rotterdam vindt u op de algemene fietspagina.