College van B en W
Gepubliceerd op: 15-12-2016
Geprint op: 25-10-2020
https://www.rotterdam.nl/bestuur-organisatie/college-van-benw/
Ga naar de hoofdinhoud

Het college van burgemeester en wethouders vormt het dagelijks bestuur van Rotterdam.

Burgemeester Ahmed Aboutaleb is voorzitter van het college en van de gemeenteraad. De burgemeester wordt benoemd door de Kroon voor een ambtsperiode van zes jaar. Na deze periode kan een burgemeester herbenoemd worden voor weer een periode van zes jaar.

Wethouders

Het Rotterdamse college heeft tien wethouders:

Elke wethouder heeft verschillende beleidsterreinen waarvoor hij verantwoordelijk is. De wethouders worden gekozen door leden van de gemeenteraad. In Rotterdam telt de gemeenteraad 45 leden. Het college van B en W opereert als een collectief, dat betekent dat ze samen verantwoordelijk zijn voor het door een ieder van hen gevoerde beleid.

Thema's

Rotterdammers zien hun toekomst in de stad met vertrouwen tegemoet. Wat moet er gebeuren om dat zo te houden? Welke onderwerpen zijn daarbij echt belangrijk voor Rotterdam nu en in de toekomst? Het college van B en W heeft drie thema’s benoemd waarop zij samen met de stad wil doorpakken:

Gemeentesecretaris

Gemeentesecretaris Vincent Roozen is het hoofd van de ambtelijke organisatie en staat het college ambtelijk bij. Hij is door het college benoemd.

Pers

Bekijk de contactgegevens van de woordvoerders, persberichten en downloadbare foto's van de wethouders op de perspagina.

English

The Municipal Executive Committee consists of the Mayor and his Deputy Mayors. The current 10-member Municipal Executive Committee (2018-2022) is a majority coalition composed by VVD, GroenLinks, D66, PvdA, CDA and ChristenUnie/SGP.

More information: City Government