Tarwewijk
Gepubliceerd op: 15-12-2016
Geprint op: 29-09-2022
https://www.rotterdam.nl/wonen-leven/tarwewijk/
Ga naar de hoofdinhoud

Tarwewijk is een oude stadswijk met een jonge bevolking. De wijk is centraal gelegen ten zuiden van de Maashaven, dicht bij het stadscentrum, het Zuiderpark en winkelcentrum Zuidplein.

De wijk wordt omsloten door de drukke Pleinweg, Dordtselaan en Brielselaan.

Vanaf 16 maart heeft uw wijk een wijkraad. De leden van de wijkraad halen op wat er leeft in de buurt. Op straat, tijdens bijeenkomsten of online. Ze zorgen ervoor dat iedereen die dat wil kan meedenken. Bijvoorbeeld over meer groen, veiligheid, speelplekken of fietspaden. De wijkraad verzamelt de ideeën en maakt plannen - samen met bewoners, wijkorganisaties en de gemeente. Al deze plannen schrijven ze op in het wijkakkoord. Dit wijkakkoord wordt onder andere door de gemeente uitgevoerd. De wijkraad kijkt mee of dit ook echt gebeurt; en adviseert de gemeente over alles dat voor de wijk van belang is. Lees meer op de pagina Wijkraden.

Carla Chappell-Eggink

Carla Chappell-Eggink

Cihat Demir

Cihat Demir

Isabel Driessen

Isabel Driessen

Ahmet Gezer

Ahmet Gezer

Roy van Lieshout

Roy van Lieshout

Deepak Moella (voorzitter)

Deepak Moella

Rolf Rolink

Rolf Rolink

Bewonersinitiatieven

Als u een leuk idee voor de buurt heeft kunt u hiervoor subsidie aanvragen. Dat kan van alles zijn, zolang het gebied of de wijk er maar leuker, mooier of beter van wordt. Kijk voor meer informatie op Mijn.Rotterdam.nl of Opzoomermee.nl of neem contact op met uw wijknetwerker.

Nieuws

Meer nieuws over uw wijk? Meld u aan voor de wijknieuwsbrief. Elke twee weken ontvangt u nieuws over uw eigen wijk in uw mailbox.

Een poster waarop de overgang naar wmo radar staat.

Vanaf 1 juni werkt gemeente Rotterdam samen met wmo radar in Charlois. Wmo radar kijkt er naar uit om in de wijk aan de slag te gaan. Om de bewoners te ondersteunen. Om samen met én voor hen mooie dingen te realiseren. Hierbij heeft wmo radar bijzondere aandacht voor senioren en kwetsbare inwoners. Onze jongerenwerkers staan te trappelen om met jeugd en ouders leuke programma’s op te zetten. Daarnaast geven wij vrijwilligers volop de ruimte om zich in te zetten voor de mooie wijk waarin zij wonen.

Samen aan de slag!

Wilt u ook aan de slag in uw wijk? Heeft u een goed idee voor uw buurt? Heeft u een hulpvraag? Of wilt u zich inzetten als vrijwilliger? Neem dan gerust contact met ons op.

Zien we elkaar snel?

Vanaf 7 juni zijn de deuren van onze huizen van de wijk geopend voor een gezellig gesprek, diverse activiteiten, een bak koffie of om anderen te ontmoeten. U bent van harte welkom!

U vindt ons op de volgende locaties:

  • Huis van de Wijk Carnisse, Texelsestraat 18
  • Huis van de Wijk Middelpunt, Slinge 250
  • Huis van de Wijk Millinxparkhuis, Millinxstraat 69
  • Huis van de Wijk Oud Charlois, Clementstraat 111

Wmo radar

Wmo radar is sinds 2012 werkzaam in Rotterdam, in de gebieden Delfshaven, Centrum en Overschie. Wmo gelooft in de kracht van de wijk, de groep, ervaringsdeskundigen en het individu. Wmo heeft oog voor wat kan en mogelijk is, met ambitie en passie van bewoners, vrijwilligers en stagiaires. Wilt u meer informatie over wmo radar? Ga naar wmoradar.nl of mail naar info@wmoradar.nl.

Met ingang van 1 juni 2022 is wmo radar de aanbieder van welzijn in de Rotterdamse wijk Charlois. Dock en wmo radar werken nauw samen om de overgang zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Per 31 mei stopt Dock Charlois als partner in de wijk

Bel tot 1 juni met Dock Charlois: 088 - 855 50 17.

Vanaf 1 juni is wmo radar uw nieuwe partner

Bel vanaf 1 juni met wmo radar: 010 - 428 00 20.

Meer informatie

Wilt u iets melden of heeft u een vraag aan de gemeente? U kunt ons altijd bereiken:

U kunt de wijkraad bereiken via e-mail, telefoon 14 010 of per brief: Wijkraad Tarwewijk, Postbus 70012, 3000 KP Rotterdam.