Tamboerlocatie in Crooswijk
Gepubliceerd op: 07-10-2021
Geprint op: 30-09-2022
https://www.rotterdam.nl/wonen-leven/tamboerlocatie/
Ga naar de hoofdinhoud

De Tamboerlocatie, het gebied tussen de Crooswijkseweg, Tamboerstraat, Boezemstraat en Pijperstraat in Crooswijk, wordt komende jaren verbeterd. De Tamboerlocatie ligt in een levendige omgeving dicht bij voorzieningen en het stadscentrum.

Er komen nieuwe, duurzame sociale huurwoningen en koopwoningen en 2 supermarkten met parkeergarage.

De vernieuwing is een ontwikkeling van Havensteder, Jumbo Supermarkten en Niersman Projectontwikkeling, in samenwerking met de gemeente Rotterdam.

Het Boezemhuijs

Havensteder is in 2021 gestart met de bouw van Tamboer 1, op de hoek van de Boezemstraat en de Tamboerstraat, naast het Rudolf Steiner College. Voor de naam is een prijsvraag uitgeschreven in lokale media. Uit alle inzendingen is de naam Boezemhuys gekozen.

Het Boezemhuys is een complex van 6 bouwlagen met 38 sociale huurwoningen, waarvan 32 appartementen en 6 eengezinswoningen met achtertuin en buitenberging. Klunder Architecten Rotterdam heeft het Boezemhuys ontworpen.

Planning

De woningen worden naar verwachting in het voorjaar van 2022 aangeboden op Woonnet Rijnmond.

Tamboer 2 is in ontwikkeling en bestaat uit verschillende onderdelen.

Sociale huurwoningen

Tamboer Oostzijde

Havensteder bouwt aan de Boezemstraat en de Pijperstraat ongeveer 50 sociale huurwoningen, na sloop van de ongeveer 35 bestaande en momenteel leegstaande woningen. Tot de sloop worden de woningen anti-kraak verhuurd. In dit plan worden 4 ruime vijfkamer-, rolstoelvriendelijke appartementen voor gezinnen gerealiseerd. De woningen op de begane grond hebben een tuin en een eigen entree aan de straat. MIX architectuur heeft de woningen ontworpen.

Planning

De huidige panden worden in de tweede helft van 2022 gesloopt. De start bouw is naar verwachting begin 2023. De verwachte oplevering van de woningen is halverwege 2024. De woningen worden naar verwachting in de tweede helft van 2024 aangeboden op Woonnet Rijnmond.

Woningen Tamboerstraat oostzijde

Havensteder wil de woningen aan de Tamboerstraat oostzijde verkopen. Het is te kostbaar om deze woningen te renoveren tot sociale woningen.

Planning

De verkoop vindt naar verwachting plaats in 2023.

Supermarkten en appartementen Tamboerstraat westzijde

Aan de Tamboerstraat, Crooswijkseweg en de Pijperstraat ontwikkelen Jumbo Supermarkten en Niersman Projectontwikkeling een nieuw project. Op de begane grond komen twee supermarkten met daaronder een ondergrondse parkeergarage. Daarboven komen ongeveer 80 koopappartementen, die een eigen deel van de parkeergarage gebruiken. Het project is nog in de ontwikkelfase, de start bouw wordt in 2023 verwacht.

Havensteder is van plan de woningen in het blok Rusthoflaan, Crooswijkseweg en de Vaandrigstraat te verkopen. Havensteder heeft de renovatie onderzocht, maar dit bleek te kostbaar. De woningen zullen complexmatig verkocht worden, waarbij er een opknapplicht is voor de koper.

Planning

De verkoop vindt naar verwachting plaats in 2023.

De Tamboerstraat wordt opnieuw ingericht en het riool wordt vernieuwd. Het trottoir aan de Crooswijkseweg vóór de supermarkten wordt ook verbeterd. De Pijperstraat wordt met 2,5 meter verbreed, zodat het mogelijk wordt de fietsers aan de nieuwbouwzijde een eigen fietspad te geven. Hierdoor wordt het veiliger, omdat fietsers, tram en auto’s nu allemaal over dezelfde rijbaan rijden. Onderzocht wordt of er ruimte is voor geveltuintjes bij de nieuwbouw.

Planning

De herinrichting van de buitenruimte vindt plaats aansluitend op de oplevering van de nieuwbouwprojecten.

Meer informatie

Meer informatie over Crooswijk vindt u op de pagina Crooswijk.

Voor alle afbeeldingen op deze pagina geldt dat de werkelijkheid kan afwijken van de hier weergegeven impressies. Hieraan kunt u geen rechten ontlenen.