Kralingseveer
Gepubliceerd op: 15-12-2016
Geprint op: 17-04-2021
https://www.rotterdam.nl/wonen-leven/kralingseveer/
Ga naar de hoofdinhoud

Kralingseveer is de kleinste en oudste wijk van het gebied Prins Alexander. Er wonen ongeveer 1.700 mensen. Het is een wijk met veel oudbouw, verdeeld over een vooroorlogs en een naoorlogs deel. 70 procent van de huizen zijn koopwoningen.

'Kralingseveerders' vinden hun wijk heel prettig om te wonen en de sociale betrokkenheid is groot. Jaarlijks vindt in Kralingseveer een aantal traditionele evenementen plaats, zoals de Koningsdagviering, het Halloweenfeest, het Huttendorp, de Sinterklaasintocht, de Kerstviering, de Buitenspeeldag, etc. In de wijk Kralingseveer is geen basisschool. Kinderen gaan naar school in Capelle aan den IJssel of andere wijken van Rotterdam. Ook voor andere voorzieningen, zoals winkels en huisarts is men hierop aangewezen.

Voorzieningen

De wijk kent een actief verenigingsleven: buurt- en speeltuinvereniging Kralingseveer, voetbalvereniging CKC, het volkstuincomplex en buurthuis het Rendierhof. Op al die locaties en bij de vele activiteiten die daar plaatsvinden, zijn veel vrijwilligers actief. Daarnaast is in de voormalige school de Sikhtempel gevestigd.