Hillesluis
Gepubliceerd op: 15-12-2016
Geprint op: 20-05-2019
https://www.rotterdam.nl/wonen-leven/hillesluis/
Spring naar het artikel
Foto: gemeente Rotterdam

De inwoners van Hillesluis worden vertegenwoordigd door wijkraad Hillesluis. Deze bestaat uit vijf bewoners van Hillesluis. Zij zijn de ogen en oren van het gebied voor het stadsbestuur en hun vergaderingen zijn openbaar.

Wilt u meer weten over de taken en bevoegdheden van de wijkraad, kijk dan op de pagina Gebiedscommissies, wijkraden en wijkcomités.

Contact

Wilt u iets melden of heeft u een vraag aan de gemeente? U kunt ons altijd bereiken:

U kunt de wijkraad bereiken via e-mail, telefoon 14 010 of per brief: Wijkraad Hillesluis, Postbus 70012, 3000 KP Rotterdam.

U kunt de wijkraadsleden ook persoonlijk benaderen. In het document hieronder staan de leden met hun contactgegevens.

Tussen de drukke wegen Breeweg, Colosseumweg, Putselaan en Hillevliet ligt Hillesluis. Hillesluis bestaat uit vier buurten: Walravenbuurt, Slaghekbuurt, Riederbuurt Noord en Riederbuurt Zuid.

De wijken kenmerken zich door smalle en dichtbebouwde straten, afgewisseld met groene zones. Dwars door Hillesluis, loopt de levendige Winkelboulevard Zuid over de Beijerlandselaan en de Groene Hilledijk tot aan het Sandelingplein. In de Slaghekbuurt, Riederbuurt Noord en Zuid is in de afgelopen jaren veel gerenoveerd en nieuw gebouwd. Hierdoor is het nu mogelijk om wooncarrière te maken in Hillesluis.

Hillesluis is net als veel wijken op Zuid gevormd in het begin van de vorige eeuw. Door de groeiende vraag naar arbeidskrachten in de havens begin vorige eeuw, was Hillesluis een arbeiderswijk. Winkelboulevard Zuid ontwikkelde zich in de jaren zestig tot een welvarende winkelstraat. In de jaren negentig verschraalde het winkelaanbod en de kwaliteit. Samenwerking tussen gemeente, ondernemers, bewoners en projectontwikkelaars en de nodige financiële injecties zorgden dat de boulevard zich weer tot de beste winkelstraten van Rotterdam mag rekenen.

Hillesluis heeft bijna 12.000 inwoners. Het gemiddelde opleidings- en inkomensniveau is in verhouding met de rest van de stad laag. Hillesluis is kinderrijk en multicultureel. Een groot deel van de bevolking heeft een andere culturele achtergrond.

Winkelboulevard Zuid is de centrale as van Hillesluis. Het winkelaanbod op de Beijerlandselaan en Groene Hilledijk is groot en divers. Het sluit goed aan op de behoeften van de omwonenden, maar is ook aantrekkelijk voor een groter publiek. In de komende jaren wordt het winkelaanbod verder verbeterd. Gezondheidscentrum ’t Slag biedt voor vele bewoners een uitkomst met onder meer  een bibliotheek, fysiotherapie, huisartsenpraktijk, VraagWijzer en apotheek. In het Colosseumpark en het Varkenoordsepark is veel ruimte om te sporten, spelen en barbecueën.