Hillesluis
Gepubliceerd op: 15-12-2016
Geprint op: 29-11-2021
https://www.rotterdam.nl/wonen-leven/hillesluis/
Ga naar de hoofdinhoud

Hillesluis is een typische stadswijk met dicht op elkaar gebouwde arbeiderswoningen uit de jaren twintig en dertig. De wijk wordt doorkruist door de Winkelboulevard Zuid, de langste winkelstraat van Rotterdam.

De bevolking is gemiddeld relatief jong en heeft verschillende culturele achtergronden.

Wijkraad

De inwoners van Hillesluis worden vertegenwoordigd door wijkraad Hillesluis. Deze bestaat uit vijf bewoners van Hillesluis. Zij zijn de ogen en oren van het gebied voor het stadsbestuur en hun vergaderingen zijn openbaar. Wilt u meer weten over de taken en bevoegdheden van de wijkraad, kijk dan op de pagina Gebiedscommissies, wijkraden en wijkcomités.

Contact

Wilt u iets melden of heeft u een vraag aan de gemeente? U kunt ons altijd bereiken:

U kunt de wijkraad bereiken via e-mail, telefoon 14 010 of per brief: Wijkraad Hillesluis, Postbus 70012, 3000 KP Rotterdam.

U kunt de wijkraadsleden ook persoonlijk benaderen:

Deniz Çatikkaş

Deniz Çatikkaş

Wijkraadslid (mei 2018)

Telefoon 14 010

E-mail d.catikkas@wijkraadrotterdam.nl

Iqbal Din

Iqbal Din

Wijkraadslid (mei 2018)

Telefoon 06 - 285 777 34

E-mail i.din@wijkraadrotterdam.nl

Lars Klappe

Wijkraadslid (februari 2020)

Telefoon 06 - 463 841 33

E-mail l.klappe@wijkraadrotterdam.nl

Bert Lemmens

Bert Lemmens

Wijkraadslid (mei 2018)

Telefoon 06 - 338 389 91

E-mail lc.lemmens@wijkraadrotterdam.nl

Bilal Saidi

Bilal Saidi

Wijkraadslid (mei 2018)

Telefoon 06 - 244 343 84

E-mail b.saidi@wijkraadrotterdam.nl

Hillesluis is net als veel wijken op Zuid gevormd in het begin van de vorige eeuw. Door de groeiende vraag naar arbeidskrachten in de havens begin vorige eeuw, was Hillesluis een arbeiderswijk. Winkelboulevard Zuid ontwikkelde zich in de jaren zestig tot een welvarende winkelstraat. In de jaren negentig verschraalde het winkelaanbod en de kwaliteit. Samenwerking tussen gemeente, ondernemers, bewoners en projectontwikkelaars en de nodige financiële injecties zorgden dat de boulevard zich weer tot de beste winkelstraten van Rotterdam mag rekenen.

Hillesluis heeft bijna 12.000 inwoners. Het gemiddelde opleidings- en inkomensniveau is in verhouding met de rest van de stad laag. Hillesluis is kinderrijk en multicultureel. Een groot deel van de bevolking heeft een andere culturele achtergrond.

Winkelboulevard Zuid is de centrale as van Hillesluis. Het winkelaanbod op de Beijerlandselaan en Groene Hilledijk is groot en divers. Het sluit goed aan op de behoeften van de omwonenden, maar is ook aantrekkelijk voor een groter publiek. In de komende jaren wordt het winkelaanbod verder verbeterd. Gezondheidscentrum ’t Slag biedt voor vele bewoners een uitkomst met onder meer  een bibliotheek, fysiotherapie, huisartsenpraktijk, Vraagwijzer en apotheek. In het Colosseumpark en het Varkenoordsepark is veel ruimte om te sporten, spelen en barbecueën.