Coolhaveneiland
Gepubliceerd op: 24-05-2019
Geprint op: 16-04-2021
https://www.rotterdam.nl/wonen-leven/coolhaveneiland/
Ga naar de hoofdinhoud

Coolhaveneiland is in 1933 ontstaan met het graven van de Coolhaven, een scheepsroute van de Schie naar het open water van de Nieuwe Maas.

Coolhaveneiland is onderdeel van de wijk Delfshaven.

Unieke gebouwen

De ingang van de wijk valt op door het vroegere belastingkantoor Puntegale. Daarnaast staat de Machinist, een oude zeevaartschool die in originele stijl is omgebouwd tot een unieke plek voor creatieve bedrijven en horeca. In de buurt staan veel oude gebouwen die vroeger werden gebruikt voor de haven. Deze zijn omgebouwd naar kantoren en culturele instellingen, zoals Grounds (WMDC), de Theaterschool en het Batavierhuis.

Verborgen pareltjes

Als u goed zoekt dan komt u verrassende dingen tegen in de wijk. Bewoners en bezoekers van Coolhaveneiland die van groen, rust en stilte houden, vinden dat in de Schat van Schoonderloo. De Schat is een bijzonder parkje gerund door bewoners.
Voor wie alles wil ontdekken staat op Rotterdam Routes een mooie wandeling van 4 km door de wijk.

Site en Facebook-pagina

Coolhaveneiland heeft een website coolhaveneiland.nl en een Facebookpagina, gemaakt door enthousiaste bewoners. U leest er van alles over de voorzieningen, initiatieven en activiteiten in de wijk.

Plannen voor de buitenruimte

Op Coolhaveneiland gaat de komende jaren veel gebeuren in de buitenruimte. In 2022 start een herinrichting van de Willem Buytewechstraat en Pieter de Hooghweg. Naast deze grote opgave wordt ook het centrale Heiman Dullaertplein aangepakt. Alle informatie over de voortgang en het participatieproces leest u hier op onze site.

Nieuwbouw bij De Machinist

Naast de Machinist wordt een smalle woontoren ontwikkeld. Om de woontoren komt veel groen waar u heerlijk kunt ontspannen. Meer informatie over deze mooie nieuwe hotspot direct aan de Coolhaven vindt u hier op onze website.

Meer informatie

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met wijkmanager Joeri Viergever, telefoon 06 - 831 347 02.