Ga naar de hoofdinhoud

Leestijd: 13 min

Aanpak verzakkingen in Tussenwater

De gemeente werkt aan een goede oplossing voor de verzakkingen in Tussenwater. Het plan, waarin staat wat de komende jaren gedaan moet worden, wordt nu uitgevoerd.

Waterbedrijf en Stedin Netbeheer. Het werk is verdeeld in 3 gebieden. Gebieden 1, 2, 3A, 3B, 3C, 3D, 3E, 3F, 3G, 3H en 3I zijn klaar. 
Vanaf maandag 8 januari start de aannemer met de onderhoudswerkzaamheden in werkgebied 3J, aan de Hoogvlietsekerksingel ter hoogte van huisnummer 360 tot en met 398. 

De werkzaamheden duren naar verwachting tot en met vrijdag 23 februari 2024. 

Wat we gaan doen

Het riool is aan vervanging toe. Elke woning is aangesloten op het riool. Als u de afwas doet of het toilet doorspoelt, wordt dat netjes afgevoerd. De aansluiting van de woning naar het riool heet de huisaansluiting en hoort bij de woning. Het is slim om de huisaansluiting tegelijkertijd met het riool te vervangen. Zo voorkomt u problemen in de toekomst. Als u de eigenaar van de woning bent, heeft u hierover een brief gekregen van de gemeente. 

Stappen

Speelplekken in Tussenwater

De speelplekken in Tussenwater worden ook aangepakt. Net voor de coronamaatregelen hebben we een inloopavond over de speelplekken georganiseerd. Schoolkinderen hebben verschillende ontwerpen gemaakt en bewoners konden tijdens deze avond input geven.

Na de inspraakronde zijn 2 van de 6 speelplekken afgevallen: de speellocaties langs het Oostzijdsepad tussen de Noordzijdsedijk (locatie 5) en tussen de Nieuwe Wetering en de Platte Drogedijk en de Platte Molendijk (locatie 4). Een voorstel voor een speelplek aan de Westzijdsedijk (locatie 3A) is niet doorgegaan. Nieuw speelelement is een trekvlot/hangbrug vanaf de Hoogvlietsekerksingel naar basketbalveld (locatie 0). Er zijn wensen voor een 7e speelplek. Bewoners, die rond die locatie wonen, krijgen de mogelijkheid om daarover hun mening te geven.

Actueel

Plattegrond verbeteringen mobiliteit en groen

Op de plattegrond hieronder zijn de verbeteringen te zien die aangebracht worden in de hele wijk op het gebied van inrichting van de straten en het groen. Daarbij gaat het bijvoorbeeld over doorstroming, parkeren, maatvoering om bijvoorbeeld snelheidsbeperking te krijgen en over extra groen in de wijk.

Let op: Onderstaande plattegrond geeft niet het volledige beeld van de verbeteringen: tijdens de uitvoering en naar aanleiding van nagekomen opmerkingen zijn nog aanvullingen of wijzigingen mogelijk.

In de wijk komen zes verschillende bomen:

  • De magnolia Galaxy
  • De Pyrus calleryana
  • De Robina pseudoacacia
  • De Koelreuteria
  • De Prunus
  • De Cercidiphyllum

Vragen en antwoorden

Opvragen van oude nieuwsbrieven en verslagen

U kunt oude nieuwsbrieven en verslagen van klankbord-overleggen opvragen en per e-mail ontvangen. Stuurt u dan een e-mail waarin u duidelijk aangeeft wat u wilt ontvangen naar tussenwater@rotterdam.nl. Link opent een externe pagina.

Maak ruimte voor de werkzaamheden


Om de straat en stoep weer netjes te maken, verwijderen we alle tegels in het openbaar gebied. We vragen uw medewerking zodat de aannemer zijn werk kan doen. Verwijder obstakels als deze in de openbare ruimte staan en snoei hagen terug tot de erfgrens. De gehele breedte van het trottoir moet vrij zijn om het werk uit te kunnen voeren en de buitenruimte weer netjes te maken.


Overhangend groen
Overhangende planten en heggen, en ook afrasteringen, kunnen de uitvoering van het werk belemmeren. Wij vragen u om deze vooruitlopend aan de werkzaamheden (tijdelijk) weg te halen of te snoeien. Heeft u een geveltuintje, dan is verstandig om zelf de planten uit te graven en na de werkzaamheden weer terug te planten.


Bereikbaarheid
Waar we werken, sluiten we de weg af. Er kan dan geen verkeer door. U kunt er ook niet parkeren. We vragen u uw auto ergens anders in de wijk te parkeren. Zo kunnen we veilig en vlot werken. Gele borden wijzen de omleidingsroute door de wijk. Met de politie, brandweer en ambulance zijn afspraken gemaakt. Zij kunnen de woningen altijd bereiken.


Parkeren
In het opgebroken gebied, waar de bestrating is verwijderd, komen rijplaten te liggen voor de brandweer en ambulance. Het is verboden om op deze rijplaten te parkeren. Heeft u een invalidenparkeerplaats? Neem dan contact op met de omgevingsmanager van het project. Dan zoeken we in overleg met u tijdelijk een andere parkeerplaats.


Werkdagen en werktijden
De aannemers werken in principe van maandag tot en met vrijdag tussen 7.00 uur en 17.00 uur. In uitzonderlijke gevallen werken ze langer door of in het weekend op zaterdag.


Huisvuil
De vuilniswagen kan de straten die opgebroken zijn niet bereiken. We vragen u uw container op de gebruikelijke dag buiten het werkvak te zetten. Ook is het ophalen van grofvuil niet mogelijk in de straten waar we werken. Neem voor meer informatie contact op met de gemeente via Rotterdam.nl/schoon. Of bel met het algemeen telefoonnummer 14 010.


Bijzondere omstandigheden
Bij een bijzondere gebeurtenis zoals een verhuizing of een uitvaart doen wij ons best om de straat alsnog tijdelijk toegankelijk te maken. Neem hiervoor contact op met de omgevingsmanager van het project.

Rotterdam Aan de slag!-app

Volg dit project via de Rotterdam Aan de slag!-app. Die is gratis te downloaden. U kunt de app downloaden via de Appstore of Playstore, volg het project Aanpak Tussenwater.
U ontvangt dan alle updates direct op uw mobiele apparaat.
•    Download de Rotterdam Aan de Slag! app voor iOs. Link opent een externe pagina
•    Download de Rotterdam Aan de Slag! app voor Android. Link opent een externe pagina
Heeft u geen mobiel apparaat? Geen probleem! Er is ook een webversie. Link opent een externe pagina

Meldingen buitenruimte - MeldR


Voor reguliere meldingen buitenruimte heeft gemeente Rotterdam een andere app. Ziet u iets op straat dat niet hoort? Heeft u bijvoorbeeld last van hinderlijk geparkeerde fietsen of brommers bij u op de stoep? Is de lantaarnpaal in uw straat kapot? Is de afvalcontainer vol of ligt er afval naast een container? Dit kunt u melden via de MeldR-app aan de gemeente. Ook deze app is gratis te downloaden via de Appstore of Playstore. 


Vindt u een app op uw mobiele telefoon niet prettig? Dan kunt u uw melding ook doorgeven via de website MeldR. Link opent een externe pagina. Of door te bellen naar 14 010 en optie 3 te kiezen.

Meer informatie

Heeft u vragen of wilt u meer informatie over de aanpak verzakkingen Tussenwater?