Ga naar de hoofdinhoud

Leestijd: 2 min

'Kort en hevig': wegwerkzaamheden in Rotterdam

Rotterdam gebruikt, wanneer dit kan, een slimme aanpak voor wegwerkzaamheden: 'Kort en Hevig'. Hierbij worden wegen voor een korte, maar intensieve periode afgesloten. Hierdoor duren de werkzaamheden korter en is de overlast minder.

Wat houdt 'kort en hevig' in?'

  • Snelle afronding: werkzaamheden worden dag en nacht uitgevoerd, zodat ze snel klaar zijn.
  • Minder hinder: doordat de werkzaamheden korter duren, hebben weggebruikers minder lang last van afsluitingen.

Rol van de Verkeersregiekamer

De Verkeersregiekamer in Rotterdam helpt bij deze aanpak door het verkeer te monitoren met camera's en sensoren. Zo kunnen ze snel ingrijpen als dat nodig is zodat de verkeersdoorstroming zo goed mogelijk blijft. Bijvoorbeeld door bij extra verkeer door werkzaamheden, meer groen licht te geven bij bepaalde kruispunten. 

De verkeersregiekamer zorgt ook voor duidelijke informatie naar reizigers via borden, radio en internet. Weggebruikers worden geïnformeerd over afsluitingen, omleidingsroutes en de verwachte duur van de werkzaamheden.

Voordelen van 'Kort en Hevig'

  • Snelle voltooiing: werkzaamheden zijn snel klaar.
  • Minder overlast: korte periodes van hinder voor weggebruikers.
  • Goede informatie: weggebruikers worden goed geïnformeerd over afsluitingen en omleidingen.

De 'Kort en Hevig' aanpak maakt wegwerkzaamheden in Rotterdam sneller en minder hinderlijk. Dankzij de verkeersregiekamer en goede samenwerking tussen verschillende diensten, blijft het verkeer zo goed mogelijk doorstromen tijdens de werkzaamheden.