Ga naar de hoofdinhoud

Leestijd: 8 min

Wifi

Op alle publiekslocaties van de gemeente Rotterdam kunt u gebruik maken van ons veilige en gratis wifi-gastnetwerk via publicroam.

Vraag één keer een publicroam-account aan en u bent voortaan bij alle publiekslocaties van de gemeente Rotterdam automatisch en veilig online.

Stap 1: aanmelden

Gebruik uw mobiele telefoon. U heeft 3 mogelijkheden om de eerste stap te zetten:

1. Scan de QR-code (QR-code met de P) op posters op de locaties
2. Sms RDAM-WIFI naar +31 970 10 260 261
3. Meld u aan via publicroam.nl. Link opent een externe pagina.

U ontvangt per sms een gebruikersnaam en een wachtwoord. Die gegevens heeft u nodig voor de volgende, laatste stap.

Stap 2: verbinden

Afhankelijk van het apparaat dat u gebruikt, volg A of B:

 • A. Met een Iphone, Ipad, Macbook of Windows laptop, volgt u deze stappen:
  1. Ga naar wifi-instellingen. Kies 'publicroam'
  2. Vul uw gebruikersnaam en wachtwoord in (zie sms)
  3. Controleer en accepteer het certificaat. Klik op verbinden.
 • B. Met een Android telefoon of een Chromebook, volgt u deze stappen:
  1. Ga naar wifi-instellingen. Kies 'publicroam'.
  2. Vul in:
   • EAP-Methode: PEAP
   • Verificatie Fase 2: MSCHAPv2
   • CA-certificaat: niet valideren / niet gespecificeerd / standaard
   • Identiteit: gebruikersnaam (zie sms)
   • Anonieme identiteit: leeg laten
   • Wachtwoord: wachtwoord (zie sms)
  3. Klik op verbinden

Installeer zelf het certificaat via publicroam.nl/certificaat. Link opent een externe pagina.

Hulp nodig?

Ga naar publicroam.nl. Link opent een externe pagina waar u veelgestelde vragen (FAQ's) kunt vinden, misschien staat uw vraag ertussen. U kunt ook mailen naar support@publicroam.nl. Link opent een externe pagina  of bellen naar 030 307 44 99.  

Overal veilig online met één account 

De sterke beveiliging zorgt ervoor dat uw gegevens niet zomaar uit de lucht worden gehaald. Publicroam waarborgt bovendien uw privacy. Op die manier heeft u altijd de beste verbinding, zonder zorgen. 

Privacy statement gemeente Rotterdam

Welkom bij de gemeente Rotterdam. Binnen de Burgerzakenlocatie of bezoeklocatie van de gemeente Rotterdam kunt u gebruik maken van gratis gastwifi via het wifi-netwerk publicroam. Om dit gebruik mogelijk te maken, moeten wij enkele gegevens verwerken. Lees hoe de gemeente met uw gegevens omgaat als u zich aanmeldt bij het wifi-gastnetwerk:

Klachten

Als u een klacht heeft over het gebruik van uw gegevens of uw privacy, dan kunt u ons altijd benaderen via de Functionaris gegevensbescherming (FG). Deze is te bereiken via e-mail FG@rotterdam.nl. Link opent een externe pagina.

Op grond van de privacywetgeving heeft u daarnaast altijd het recht om een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens over onze verwerkingen van uw persoonsgegevens. U kunt hiervoor contact opnemen met de Autoriteit Persoonsgegevens. Link opent een externe pagina.

Vragen?

Heeft u vragen over het privacy statement of de spelregels van het wifi-gastnetwerk? De gemeente Rotterdam heeft een Functionaris gegevensbescherming (FG) benoemd. De FG controleert of de gemeente Rotterdam zich aan de AVG houdt.

Heeft u vragen over de manier waarop de gemeente Rotterdam met uw persoonsgegevens omgaat? Neem dan contact op met de Functionaris gegevensbescherming via e-mail FG@rotterdam.nl. Link opent een externe pagina.

Heeft u vragen over het gebruik van publicroam? Over uw account of het inloggen? Bekijk de veelgestelde vragen op publicroam.nl/support. Link opent een externe pagina of neem contact. Link opent een externe pagina op met publicroam.