Marktkooplieden
Gepubliceerd op: 15-12-2016
Geprint op: 15-12-2018
https://www.rotterdam.nl/werken-leren/marktkooplieden/
Spring naar het artikel

Op deze pagina vindt u alle relevante informatie voor marktkooplieden.

Als ondernemer op de markt kunt u terecht bij de afdeling markten Stadsbeheer. Bij deze afdeling kunt u onder andere terecht voor informatie over consumentenmarkten in de gemeente Rotterdam. U kunt ook informatie krijgen over het aanvragen van een vergunning en/ of inschrijven op de wachtlijst(en) en voor ziekte- en/of vakantiemelding.

De wachtlijsten op de markten moeten worden teruggedrongen.

Dit is bepaald in het Meerjarenperspectief Uitvoeringsprogramma 2013-2017 Rotterdamse  Warenmarkten is, onder Uitvoeringsprogramma 4.1.
Deze actie is in beweging  en heeft al voldoende effect gehad om leegstand op de markt opnieuw aan te pakken.  Zo is het mogelijk gemaakt weer voor nieuwe artikelen in te schrijven. Met ingang van donderdag 19 februari 2015 kan er  voor nieuwe artikelen worden ingeschreven.

Inschrijven kan, onder voorwaarden, voor de volgende markten:

 

Dag Marktnaam
Dinsdag Biologische markt *
Woensdag Ommoord
Donderdag Hoogvliet
IJsselmonde
Vrijdag Alexanderpolder
Schiebroek
Asterlo
Zaterdag West

* Voor de Biologische Markt geldt dat ondernemers zich enkel kunnen inschrijven wanneer zij in het bezit zijn van een erkend keurmerk Biologische Waren.

Wilt u zich inschrijven met een nieuw artikel? In het overzicht per branche en per markt ziet u welke artikelen op de betreffende markt aanwezig zijn. Ook de aantallen per branche voor nieuwe artikelen staan vermeld. Voor inschrijving wordt het nieuwe artikel getoetst aan de artikelenlijst die voor de Rotterdamse warenmarkten wordt gehanteerd. De lijsten voor gesaneerde en niet-gesaneerde markten kunt u hieronder inzien. U kunt dus zelf beoordelen of het loont om in te schrijven. Let wel: u kunt zich enkel inschrijven met artikelen die niet op de betreffende markt voorkomen.

Wilt u zich inschrijven op de wachtlijst? Dan moet u persoonlijk het inschrijfformulier invullen bij de balie Markten aan Kleinpolderplein 5 te Rotterdam. Telefonisch en/of schriftelijk reserveren is dit niet mogelijk. De balie Markten is open voor bezoekers van maandag tot en met woensdag van 09.00 tot 15.00 uur.
Voor inschrijving moet u in het bezit zijn van een Rotterdamse marktvergunning. Als u nog geen marktvergunning heeft, kunt u deze bij de balie Markten direct aanvragen. Een marktvergunning kost € 61,40.
Voor het verkrijgen van een marktvergunning (pas) dienen de volgende stukken te worden overlegd:

  • Inschrijving KvK, niet ouder dan 1 maand
  • Uittreksel GBA (Gemeente), niet ouder dan 1 maand
  • WA verzekering als koopman/bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering
  • Een geldig legitimatiebewijs

Het in behandeling nemen van een aanvraag tot het inschrijven van een meeloper op een wachtlijst van een markt bedraagt € 15,90 per inschrijving per markt.

Meer informatie

Heeft u nog vragen? Neem dan contact op per e-mail of telefoon (010) 267 61 50.