Marktkooplieden
Gepubliceerd op: 15-12-2016
Geprint op: 07-04-2020
https://www.rotterdam.nl/werken-leren/marktkooplieden/
Spring naar het artikel

Op deze pagina vindt u alle relevante informatie voor marktkooplieden.

Als ondernemer op de markt kunt u terecht bij de afdeling Markten. Bij deze afdeling kunt u onder andere terecht voor informatie over consumentenmarkten in de gemeente Rotterdam. U kunt ook informatie krijgen over het aanvragen van een vergunning en/ of inschrijven op de wachtlijst(en) en voor ziekte- en/of vakantiemelding.

Maatregelen corona

Alle Rotterdamse markten gaan tot en met 28 april niet door vanwege het coronavirus.

De wachtlijsten op de markten moeten worden teruggedrongen.

Dit is bepaald in het Meerjarenperspectief Uitvoeringsprogramma 2013-2017 Rotterdamse Warenmarkten, onder Uitvoeringsprogramma 4.1. Deze actie is in beweging  en heeft al voldoende effect gehad om leegstand op de markt opnieuw aan te pakken. Zo is het mogelijk gemaakt weer voor nieuwe artikelen in te schrijven.
Inschrijven kan, onder voorwaarden, voor de volgende markten:

Dag Marktnaam
Dinsdag Biologische markt *
Woensdag Ommoord
Donderdag
IJsselmonde
Vrijdag Asterlo
Alexanderpolder
Schiebroek
Zondag Zondagsmarkt Binnenrotte

* Voor de Biologische Markt geldt dat ondernemers zich alleen kunnen inschrijven wanneer zij in het bezit zijn van een erkend keurmerk Biologische Waren.

Wilt u zich inschrijven met een nieuw artikel? Voor inschrijving wordt het nieuwe artikel getoetst aan de artikelenlijst die voor de Rotterdamse warenmarkten wordt gehanteerd. De lijst voor gesaneerde markten kunt u hieronder inzien. Let wel: u kunt zich enkel inschrijven met artikelen die niet op de wachtlijst van de betreffende markt voorkomen.

Wilt u zich inschrijven op de wachtlijst? Dan moet u persoonlijk het inschrijfformulier invullen bij de balie Markten aan Kleinpolderplein 5 te Rotterdam. Telefonisch en/of schriftelijk reserveren is dit niet mogelijk. De balie Markten is open voor bezoekers van maandag tot en met woensdag van 09.00 tot 15.00 uur.

Voor inschrijving moet u in het bezit zijn van een Rotterdamse marktvergunning. Als u nog geen marktvergunning heeft, kunt u deze bij de balie Markten direct aanvragen. Een marktvergunning kost 62,80 euro.
Neem voor het verkrijgen van een marktvergunning (-pas) de volgende stukken mee:

  • inschrijving KvK, niet ouder dan 1 maand
  • uittreksel GBA (Gemeente), niet ouder dan 1 maand
  • WA-verzekering als koopman/bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering
  • een geldig legitimatiebewijs.

Het in behandeling nemen van een aanvraag tot het inschrijven van een meeloper op een wachtlijst van een markt kost 16,30 euro per inschrijving per markt.

Meer informatie

Heeft u vragen of wilt u nadere informatie? Neem dan contact op met de afdeling Markten, telefoon 010 - 267 61 50.

\