Contact Werk en inkomen
Gepubliceerd op: 28-03-2017
Geprint op: 22-01-2019
https://www.rotterdam.nl/werken-leren/contact-werk-en-inkomen/
Spring naar het artikel
Foto: gemeente Rotterdam

U kunt op verschillende manieren informatie vinden over werk en inkomen bij de gemeente Rotterdam.

Kijk op de pagina Werk en inkomen. Informatie is ook beschikbaar voor uw smartphone. Download de 010 Werkt app. Kunt u daar het antwoord op uw vraag niet vinden? Bel dan naar 14 010.

Persoonlijk gesprek over werk

Woont u in Rotterdam Zuid, Hoogvliet, Pernis, Rozenburg of Vondelingenplaat? Dan kunt u met uw vragen over werk terecht bij locatie IJsselmonde. Het adres is Herenwaard 23.

Woont u in Rotterdam Noord, West, Oost en Centrum? Ga dan met vragen over werk naar locatie Coolsingel. Het adres is Coolsingel 40.

Persoonlijk gesprek over uw uitkering

Met vragen over uw uitkering kunt u contact opnemen met uw inkomensconsulent. Het e-mail adres staat op de brieven die u van de gemeente ontvangt. Dit mailadres kunt u ook gebruiken als u een persoonlijk gesprek met uw inkomensconsulent wilt aanvragen.

Werkintake en inspanningstoets

Voor werkzoekenden uit Rotterdam Noord, West, Oost en Centrum worden de gesprekken over de werkintake en de inspanningstoets gehouden op locatie Coolsingel. Het adres is Coolsingel 40.

Inzien wet- en regelgeving

Wilt u na een besluit van de gemeente Rotterdam de onderliggende wet- en regelgeving inzien? Dan kunt u terecht bij de helpdeskmedewerkers van locatie IJsselmonde aan de Herenwaard 23 en locatie Coolsingel aan de Coolsingel 40. Zij helpen u bij het vinden van informatie over het gevraagde onderwerp.

VraagWijzer

Heeft u vragen of problemen, bijvoorbeeld met ingewikkelde brieven, juridische kwesties, uw gezondheid of met geld? En komt u er zelf niet uit? Dan kunt u terecht bij een van de VraagWijzers in de stad.

Openingstijden

De locaties Herenwaard 23 en Coolsingel 40 zijn open van maandag tot en met vrijdag van 8.30 - 16.30 uur. De locaties zijn telefonisch niet bereikbaar. Neem voor vragen contact op met 14 010.

Alle kantoren van de gemeente zijn gesloten op nieuwjaarsdag, Goede Vrijdag, Tweede Paasdag, Koningsdag, 5 mei, Hemelvaartsdag Tweede Pinksterdag en beide kerstdagen.

Cliëntenraad W en I Rotterdam

De clientenraad Werk en inkomen (W en I) Rotterdam is een onafhankelijk adviesorgaan en zet zich in voor belangenbehartiging van alle Rotterdammers, die een uitkering van gemeente Rotterdam, Werk en Inkomen ontvangen. 

Meldpunt Klachten Werk en inkomen

De afdeling Klachten Werk en inkomen van de gemeente Rotterdam behandelt meldingen over (bijstands)uitkeringen. Door meldingen binnen de eigen organisatie te behandelen kunnen we sneller antwoorden en de dienstverlening verbeteren. Bent u niet tevreden over de dienstverlening of service? Of moet u bijvoorbeeld lang wachten op bericht over uw uitkering? Dan kunt u een klacht indienen.