Rotterdam rent
Gepubliceerd op: 15-12-2016
Geprint op: 16-09-2019
https://www.rotterdam.nl/vrije-tijd/rotterdam-rent/
Spring naar het artikel
Foto: Glow magazine / Madelon Gravesteijn-Baans

Vier afstanden in de binnenstad gaan langs de Maas en zijn met bewegwijzering op het trottoir aangegeven. Het gaat om de afstanden 3,5 km, 5 km, 10 km en 21 km. Van elke route is een plattegrondje.

Zo krijgt u een goed beeld waar de routes lopen en wat u onderweg tegenkomt.

Download hieronder de routekaarten:

Prachtige routes

Natuurlijk kan elke route naar eigen voorkeur in willekeurige volgorde en vanaf iedere gewenste plek gelopen worden. De route is geen formele sportvoorziening, maar meer gericht op het aanbieden van verschillende afstanden om te bewegen.

Ruud Breteler: (gemeente Rotterdam): 'Het mooie aan de routes is dat je grote delen langs de rivier loopt. Je komt langs industrieel erfgoed op Zuid. Over prachtige oude dijkjes waarvan je misschien niet weet dat dit ook Rotterdam is.'

De routes zijn niet exclusief voor hardlopers: u kunt de routes bijvoorbeeld ook wandelen, fietsen en skaten.

Lopen over de Brienenoord met een prachtig uitzicht op de skyline van Rotterdam. De routes zijn trouwens niet exclusief voor hardlopers. 'Je kunt de routes bijvoorbeeld ook wandelen, fietsen en skaten.'

De bewegwijzering die is aangebracht  op de trottoirs leidt de sporter voor een groot deel langs de Maas. Verder is de route zoveel mogelijk ononderbroken, dat is voor sporters het prettigst.

Watertaps langs de 21 km route

Aan voldoende ‘vocht’ is gedacht: Waterbedrijf Evides legt vier gratis watertappunten aan langs de route. De twee watertappunten op Katendrecht en bij Hotel New York (op de halve marathon route) zijn inmiddels geplaatst. De planning voor het plaatsen van de andere watertaps is nog niet bekend.

De Groene Marathon

De Groene Marathon van Rotterdam is een ruim 42 kilometer lange tocht door het stadsgebied van Rotterdam. Langs en door parken, singels, tuinen, dijkpaden, landweggetjes en zelfs bossen en akkers. Naast een aantal bekende groene locaties in de stad worden ook redelijk onbekende plekken aangedaan. Loop de Groene marathon en ervaar hoe groen Rotterdam is.