Ga naar de hoofdinhoud

Leestijd: 3 min

Rotterdam Topsport

Wereldwijd is er een handvol steden waar sport simpelweg in het DNA zit. Rotterdam is er één van.

Een indrukwekkende lijst van internationaal aansprekende evenementen, zoals de start van de Tour de France, het WK Turnen, de ABN AMRO Marathon en de hippische sport van het CHIO Rotterdam. Ieder jaar presteert Rotterdam Topsport het weer om Rotterdam in de spotlights te zetten met een keur aan sportactiviteiten en -evenementen. Link opent een externe pagina.

Profileren, promoten en verbeteren

Rotterdam Topsport. Link opent een externe pagina richt zich op het verwerven en organiseren van topsportevenementen, het faciliteren van TeamNL topsportprogramma’s, het ondersteunen van topsportverenigingen en talentcentra en is betrokken bij plannen voor het realiseren van topsportaccommodaties. Zo werken ze eraan om Rotterdam als topsportstad te profileren en daarnaast het Nederlandse topsportklimaat op lokaal en (inter)nationaal niveau te promoten en te verbeteren.

Accepteer de cookies om deze inhoud te kunnen zien

Sportstad van Nederland

Samen met het gemeentebestuur, afdeling Sport Natuur en Recreatie van gemeente Rotterdam, Rotterdam Sportsupport en Sportbedrijf Rotterdam heeft Rotterdam Topsport een voortrekkersrol om van Rotterdam dé Sportstad van Nederland te maken. Zo organiseerden ze samen al grote internationale evenementen en wisten ze EK’s en WK’s naar onze stad te halen. Bij deze evenementen worden side events georganiseerd om middels de combinatie topsport-breedtesport de sportparticipatie in de stad te vergroten.

Home of teamNL

Als officieel Home of teamNL en onderdeel van Topsport Metropool is Rotterdam een onmisbare schakel binnen de topsportinfrastructuur. Rotterdam biedt topsporters en talenten faciliteiten als trainingsaccommodaties, huisvesting, voeding, onderwijs en specialistische begeleiding zoals (para-)medische begeleiding, strength & conditioning en topsportleefstijl coaching dicht bij elkaar. In de Sportnota 2021+ heeft de gemeente de ambitie opgenomen om minimaal 4 nationale topsportprogramma’s. Link opent een externe pagina in de stad te hosten.

Topsportverenigingen en regionale talentcentra

Rotterdam Topsport biedt adequate begeleiding en professionele advisering voor Rotterdamse topsportverenigingen. Link opent een externe pagina en de regionale talentcentra. Daarnaast worden topsporters en talenten met een NOC*NSF status, selectieleden van een door Rotterdam Topsport ondersteunde topsportvereniging en talenten die deel uitmaken van een Regionaal Trainingscentrum ondersteund en begeleid.

Sportnota en RTSMGZ

Voor Rotterdam is topsport het middel bij uitstek om de stad (internationaal) op de kaart te zetten, maar het fungeert ook als katalysator voor de breedtesport en als inspiratie voor talent. Rotterdam investeert verder in een professioneel topsportklimaat met uitstekende topsportfaciliteiten waardoor sporters en talenten de kans krijgen in hun eigen omgeving door te stromen naar de top om vervolgens met hun sportprestaties weer andere sporters en talenten te inspireren. De ambities die de stad heeft staan in de Sportnota 2021+. Link opent een externe pagina en het RTSMGZ. Link opent een externe pagina van Rotterdam Topsport.

Meer informatie

Bezoek de website Rotterdam Topsport. Link opent een externe pagina
Bezoekadres: Van Zandvlietplein 20 (4e verdieping), 3077 AA Rotterdam
Postadres: Postbus 9475, 3007 AL Rotterdam
Telefoon: 010 497 12 12