Ga naar de hoofdinhoud

Leestijd: 3 min

Regionaal Bureau Zelfstandigen

Bent u ondernemer uit (de regio) Rotterdam en hebt u vragen of zorgen over geldzaken? Of wilt een eigen bedrijf starten vanuit een bijstandsuitkering? Dan kunt u bij het RBZ terecht voor advies, begeleiding en financiële ondersteuning.

Algemeen

Bij het RBZ maakt u een afspraak van maximaal 45 minuten met een specialist en bespreekt u wat voor hulp u nodig heeft voor uw situatie. 
Bel naar 010 433 96 00 en kies 2 uit het keuzemenu. Of vul het contactformulier in om meteen een afspraak te maken.

Heeft u op dit moment een bijstandsuitkering? Dan maakt u deze afspraak niet zelf. Uw werkconsulent maakt de afspraak voor u. 

Financiële ondersteuning

U kunt financiële ondersteuning krijgen als u geldzorgen heeft. Bijvoorbeeld omdat u (tijdelijk) niet genoeg verdient met uw bedrijf of door (tijdelijke) uitval vanwege gezondheid en ziekte.  U kunt dan een Bbz- of een IOAZ-uitkering aanvragen. 

Wilt u weten wat u kunt aanvragen? Beantwoordt u de 14 vragen hieronder:

Ondersteuning bij schulden

Hebt u hulp nodig om uw problemen met schulden op te lossen? Dan kunt u bij het RBZ terecht.
Maak een afspraak voor een persoonlijk gesprek en bespreek de mogelijkheden voor hulp bij uw schulden.
Bel naar 010 433 96 00 voor het maken van een afspraak. Kies 2 in het keuzemenu.

Een eigen bedrijf starten met een bijstandsuitkering

Ontvangt u een bijstandsuitkering en wilt u een eigen bedrijf starten?  Bespreek de mogelijkheden met uw werkcoach/klantmanager. Als u voldoet aan de voorwaarden kan uw werkcoach/klantmanager u aanmelden voor het startersspreekuur.

De Rotterdamse Dakota Cortel realiseerde haar droom en startte vanuit de bijstand haar eigen onderneming:

Accepteer de cookies om deze inhoud te kunnen zien

Meer ondersteuning

Verdient u nu niet genoeg met uw bedrijf en wilt u weten welke andere mogelijkheden er zijn? Bespreek de mogelijkheden met onze coaches.

Zoekt u hulp voor zaken binnen uw bedrijf, bijvoorbeeld uw administratie, boekhouding, belastingaangifte? Als u langer dan 6 maanden ondernemer bent dan kunt u vragen naar doorverwijzing naar de Rotterdamse Zaak. Link opent een externe pagina.

Stoppen met uw bedrijf

Als uw bedrijf niet meer levensvatbaar is, dan moet u stoppen. Dat betekent dat uw bedrijf niet meer voor genoeg inkomen zorgt om van te kunnen leven. Bij het beëindigen van uw bedrijf kunt u een Bbz-uitkering krijgen. Denk bijvoorbeeld aan wanneer u nog voorraden moet verkopen of opdrachten moet afronden. Zo hebt u toch geld om van te leven. Het is wel belangrijk dat u uw bedrijf zo snel mogelijk sluit. 

Contact met RBZ

Wilt u een afspraak maken met een consulent of heeft u vragen? 
Bel op werkdagen tussen 8.30 uur en 17.00 uur naar 010 433 96 00. 
Kies 2 in het keuzemenu.