Ga naar de hoofdinhoud

Leestijd: 3 min

Pernis

Pernis een rustig, gemoedelijk en groen tuindorp aan de zuidkant van Rotterdam. Omsloten door de Nieuwe Maas, industrie en de A4 en A15. Met vanaf de waterkant het mooiste uitzicht op Rotterdam.

Pernis heeft een aantal basisvoorzieningen, waaronder een huisartsenpraktijk, een apotheek en twee basisscholen. Ook voor de dagelijks boodschappen kunt u er terecht. U kunt diverse sporten beoefenen en Pernis heeft een van de weinige openluchtzwembaden in de regio. En vindt u het niet in Pernis, dan is er een uitstekende ontsluiting naar het centrum van Rotterdam en gemeenten in de omgeving: een bus- en metroverbinding, directe aansluiting naar de A4 en A15, een fietstunnel naar Vlaardingen én een waternetsteiger voor vervoer met de watertaxi.

Wijkraden

Uw wijk heeft een wijkraad. De leden van de wijkraad halen op wat er leeft in de buurt. Op straat, tijdens bijeenkomsten of online. Ze zorgen ervoor dat iedereen die dat wil kan meedenken. Bijvoorbeeld over meer groen, veiligheid, speelplekken of fietspaden. De wijkraad verzamelt de ideeën en maakt plannen - samen met bewoners, wijkorganisaties en de gemeente. Al deze plannen schrijven ze op in het wijkakkoord. Dit wijkakkoord wordt onder andere door de gemeente uitgevoerd. De wijkraad kijkt mee of dit ook echt gebeurt; en adviseert de gemeente over alles dat voor de wijk van belang is. Lees meer op de pagina Wijkraden.

Wijkraad Pernis
De wijkraad verzamelt ideeën en maakt plannen. Foto: Eric Fecken.

Een leuk idee? Vraag subsidie aan

Als u een leuk idee voor de buurt heeft, kunt u hiervoor subsidie aanvragen. Dit doet u door een bewonersinitiatief in te dienen.

Een bewonersinitiatief gaat altijd om een plan van, voor en door bewoners, verenigingen, ondernemers of stichtingen. Het kan van alles zijn, zolang de wijk er maar leuker, mooier of beter van wordt. U dient uw plan in via Mijn.Rotterdam.nl. Link opent een externe pagina.

Heeft u hulp nodig? De Wijknetwerker van de gemeente staat voor u klaar om u te helpen. Bel: 14 010. Of loop binnen bij het Huis van de Wijk of de Wijkhub.

Kijk voor meer informatie op Mijn Rotterdam. Link opent een externe pagina.

Mijn Rotterdam

Mijn Rotterdam is de naam van de website, waar u kunt meedenken en meebeslissen over plannen en projecten van de gemeente, die van invloed zijn op uw wijk.

U maakt op mijn.rotterdam.nl. Link opent een externe pagina een account aan en kiest op welke thema’s, gebieden en wijken u wilt meedoen. Dat kan bijvoorbeeld door een vragenlijst in te vullen, argumenten voor of tegen stellingen te geven of reageren op een plan. Daarnaast kunnen de wijkraden bewoners in de wijk betrekken en bevragen op wat er leeft in de wijk, bijvoorbeeld in het kader van het Wijkakkoord. Op Mijn Rotterdam ziet u ook in één oogopslag wat er in uw buurt speelt.

Accepteer de cookies om deze inhoud te kunnen zien

Contact

Meer informatie

Wilt u iets melden of heeft u een vraag aan de gemeente? U kunt ons altijd bereiken: