afvaltag
Gepubliceerd op: 07-07-2021
Geprint op: 26-09-2022
https://www.rotterdam.nl/loket/afvaltag/
Ga naar de hoofdinhoud

Voor het gebruik van de containers voor groenteresten, fruitresten en etensresten (gfe) heeft u een afvaltag nodig.

Als u uw afvaltag verliest, vraagt u gratis een nieuwe aan. De oude tag wordt automatisch geblokkeerd als u een nieuwe aanvraagt.

Aanvragen afvaltag

Via de knop Afvaltag aanvragen regelt u een nieuwe tag.

Afvaltag werkt niet

Als de gfe container niet opent als u uw afvaltag voor de taglezer houdt, meldt u dat. U maakt de melding online, via de MeldR app of telefonisch via 14 010. Lees hierover op de pagina Melding buitenruimte. De gemeente controleert of het aan de container ligt of aan uw afvaltag.

Afvaltag per ongeluk in de container gegooid

Als uw afvaltag in de container valt, belt u 14 010. Geef de plaats van de container door. De gemeente probeert de tag uit de container te halen bij de volgende keer dat de container geleegd wordt. Als dit niet lukt, regel dan een nieuwe afvaltag via de knop Afvaltag aanvragen. Uw oude tag blokkeert automatisch als u een nieuwe afvaltag aanvraagt. Zijn met de tag ook uw sleutels in de container gevallen? Bel dan ook met 14 010. Als het werk het toelaat, haalt de gemeente uw sleutels uit de container.

Het aanvragen van een nieuwe afvaltag is gratis.

Ga ik extra betalen als ik de afvaltag gebruik?

Het gebruik van de afvaltag voor de gfe container kost niets extra’s. De afvaltag is alleen bedoeld als sleutel voor het openen van de container.

U hoeft niets mee te sturen.

Als u een nieuwe afvaltag aanvraagt, ontvangt u deze binnen 5 werkdagen.

Bewoners portiekwoningen, appartementen en flats (hoogbouwwoningen) in:

  • Pernis
  • Hoek van Holland
  • Blijdorp en deel Bergpolder (tussen Gordelweg, Schieweg en Bergselaan)
  • Prins Alexander (Prinsenland, Het Lage Land, ’s-Gravenland en Oosterflank)

Bel naar het gemeentelijk telefoonnummer 14 010.

Stuur uw klacht in via de pagina klacht indienen.

Dit voorkomt dat ander afval in de container wordt gegooid zoals blikjes, plastic of glas. Het is belangrijk dat alleen groenteresten, fruitresten en etensresten in de gfe container belanden. Het gfe afval wordt anders niet goed verwerkt tot compost. Daarom is de container afgesloten en alleen te gebruiken met de afvaltag.

Nee, dat is niet mogelijk. Per huisadres krijgt u 1 afvaltag.

De afvaltag voor de container staat geregistreerd op het huisadres, niet op naam. Zo houdt de gemeente bij welk huisadres een afvaltag heeft ontvangen. Het toegangssysteem houdt ook bij hoe vaak de container geopend is, maar slaat niet op door welk huisadres dat is gedaan. De gegevens zijn dus niet te herleiden naar het adres. De gemeente heeft hierdoor geen inzicht in het gebruik van de container door individuele huishoudens.

Meer over uw privacy staat in de privacyverklaring afvalinzameling Rotterdam en op de pagina Hoe gaat de gemeente om met uw gegevens.

Als het aanvragen via de knop ‘Afvaltag aanvragen’ niet lukt, belt u dan met 14 010. U kunt telefonisch ook een nieuwe afvaltag aanvragen.