Ga naar de hoofdinhoud

Leestijd: 2 min

Lokale omroep

Op 26 februari 2023 gaat een nieuwe, vijfjarige periode voor de Rotterdamse lokale omroep in. Partijen die hiervoor in aanmerking willen komen moeten voor 26 augustus 2022 een aanvraag indienen bij het Commissariaat voor de Media.

Dit is vastgelegd in artikel 7 Mediaregeling 2008. Het Commissariaat voor de Media neemt het besluit over welke partij aanwezen wordt als lokale publieke media-instelling voor de verzorging van de publieke mediadiensten in de gemeente Rotterdam. Als wettelijk kader geldt de Mediawet. In aanvulling daarop heeft de Rotterdamse gemeenteraad extra, lokale criteria vastgesteld.

Aanvraag

De aanvraag moest voor 26 augustus 2022 ingediend zijn bij het Commissariaat voor de Media. Inmiddels is de datum om aan te vragen verstreken. Voor de periode 2023-2028 kunnen partijen zich niet meer kandidaat stellen.

Informatie

Partijen die zich kandidaat willen stellen, kunnen op de website van het Commissariaat voor de Media terecht voor meer informatie. Bijvoorbeeld:

Criteria

Meer informatie

Voor eventuele vragen kunnen partijen contact opnemen met Martijn van der Mark, senior beleidsadviseur Film & Media, gemeente Rotterdam, via mps.vandermark@rotterdam.nl.