Ga naar de hoofdinhoud

Leestijd: 2 min

Laat uw mening horen

De gemeente werkt samen met u aan en voor de stad. Met de beste bedoelingen. Maar misschien wordt er iets over het hoofd gezien of pakken zaken in de praktijk toch anders uit. Dan horen we graag wat u vindt. Vertel het de gemeente.

Daar zijn verschillende mogelijkheden voor: gebruik de enquêtes, de app, pak de telefoon of bezoek de website.

Mijn Rotterdam

Mijn Rotterdam is de naam van de website, waar u kunt meedenken en meebeslissen over plannen en projecten van de gemeente, die van invloed zijn op uw wijk.

Burgerpanel

Heeft u hart voor de stad en wilt u zich inzetten om stadsbreed en onafhankelijk de dienstverlening van de gemeente Rotterdam te verbeteren waar dat mogelijk is? Meld u zich dan aan voor het Burgerpanel Rotterdam. Link opent een externe pagina. Samen met een groep van 20 andere Rotterdammers adviseert u het college, gevraagd en ongevraagd.

Digitale meningspeiling

De gemeente zet regelmatig korte enquêtes online. Deze kunnen gaan over de veiligheid in de buurt, de buitenruimte in uw wijk of het toerisme in de stad. Het hangt van het onderwerp af of we u vragen om uw mening te geven.

Gemeentepeiler

Installeer de app en ontvang eens in de zoveel tijd een korte meningspeiling van de gemeente Rotterdam. Die kan overal over gaan, van  fietsparkeermogelijkheden tot de woonbeleving.

Melding, vraag of klacht

Vragen over parkeerproblemen, uw belastingzaken, maakt u zich ergens zorgen over? Of wilt u uw mening laten horen? De gemeente heeft er één centraal telefoonnummer voor: 14 010.

Facebook

De meeste gebieden hebben een Facebookpagina. Hier plaatst de gemeente nieuwsberichten en polls om u op de hoogte te houden en om uw mening te vragen.

Brede Raad 010

De Brede Raad 010 zorgt ervoor dat de stem van de Rotterdammer wordt gehoord, zodat het sociaal beleid van de gemeente past bij wat de Rotterdammer nodig heeft. Deel uw ervaring met de Brede Raad. Link opent een externe pagina!

Omnibusenquête

Elk jaar onderzoekt. Link opent een externe pagina gemeente Rotterdam onder zo’n 3.600 Rotterdammers van 16 tot en met 85 jaar hoe zij vinden dat het met de stad gaat. U kunt worden uitgenodigd om deel te nemen.

Digitaal Stadspanel Rotterdam

Het Digitaal Stadspanel Rotterdam bestaat uit zo'n 7.000 Rotterdammers. De leden van het panel kunnen een aantal keer per jaar via internet een korte vragenlijst invullen.