Ga naar de hoofdinhoud

Leestijd: 2 min

Kunst in onze tunnel

Langs de roltrappen van de Maastunnel ziet u 40 fotolijsten. Deze lijsten vormen een permanente tentoonstelling. Drie keer per jaar wisselt de tentoonstelling.

Eén ervan bestaat uit de historische beelden van de Maastunnel én foto’s van de renovatie en restauratie. Deze tentoonstelling vormt de basiscollectie. De andere twee verschillen ieder jaar. Het Centrum Beeldende Kunst (CBK) Rotterdam draagt samen met de gemeente zorg voor de samenstelling van de wisselende exposities.

Tentoonstelling Ecosystem

De tentoonstelling Ecosystem is vanaf november 2022 te zien. 
Sharon Jane D en Tarona fotografeerden twaalf Rotterdamse kunstenaars in hun werkplaatsen en de elementen die hun ecosysteem vormen: plekken, mensen en momenten die van betekenis zijn voor hen. De twee fotografen zijn naast fotograaf van het project ook een van de twaalf deelnemende kunstenaars, van hen is een zelfportret te zien.

Zineb Seghrouchni (cultureel agentschap DAR) is curator van de tentoonstelling. Zij zet haar achtergrond als ontwerper, programmeur en verbinder in de culturele sector in om talent naar een groot te publiek te brengen.

Seghrouchni: 'Voor deze tentoonstelling wilde ik juist in gesprek gaan met de kunstenaars over henzelf, hun dromen en omgeving. Al deze kunstenaars hebben een hybride praktijk, waarmee ze vormgeven aan onze identiteit en de stad. Ze zijn creatief, kritisch, grensverleggend, ondernemend en maken onverwachte verbindingen. Deze kunstenaars creëren een nieuwe norm, ze belichamen die nieuwe norm, niet alleen voor Rotterdam, maar internationaal.'

Deelnemende kunstenaars

Elke deelnemer is te zien in een drieluik, met een portretfoto en twee foto’s waarin zij een deel van hun ecosysteem laten zien. De deelnemende kunstenaars zijn Sharon Jane Dompig, Tarona, Marga Weimans, Elly Vineyard, Meryem Slimani, Sandim Mendes, Bouba Dola, Tim Wes, Pris Roos, Serana Angelista, Pris Roos, Ameneh Solati en Yuro Moniz.

Voor meer informatie over de tentoonstelling en de kunstenaars, volg The Artist Ecosystem op Instagram.