Ga naar de hoofdinhoud

Leestijd: 3 min

Kralingseveer

Kralingseveer is de kleinste en oudste wijk van Prins Alexander. Het is een wijk met veel oudbouw, verdeeld over een vooroorlogs en een naoorlogs deel. Daarnaast zijn er ook nieuwbouwwoningen te vinden. 80% van de huizen is particulier bezit.

Er wonen ongeveer 1.700 mensen. 'Kralingseveerders' vinden hun wijk heel prettig om te wonen. De sociale betrokkenheid is groot.

Voorzieningen

In de wijk Kralingseveer is geen basisschool. Kinderen gaan in Capelle aan den IJssel of andere wijken van Rotterdam naar school. De wijk kent een actief verenigingsleven bij speeltuinvereniging Kralingseveer en voetbalvereniging CKC. Ook is er Huis van de Wijk het en staat in de wijk een Gurdwara (gebedshuis van de Sikhs). 

Wijkraad

De wijk heeft een wijkraad. De leden van de wijkraad halen op wat er leeft in de buurt. Op straat, tijdens bijeenkomsten of online. Ze zorgen ervoor dat iedereen die dat wil kan meedenken. Bijvoorbeeld over meer groen, veiligheid, speelplekken of fietspaden. De wijkraad verzamelt de ideeën en maakt plannen - samen met bewoners, wijkorganisaties en de gemeente. Al deze plannen schrijven ze op in het wijkakkoord. Dit wijkakkoord wordt onder andere door de gemeente uitgevoerd. De wijkraad kijkt mee of dit ook echt gebeurt; en adviseert de gemeente over alles dat voor de wijk van belang is. Lees meer op de pagina Wijkraden.

Kralingseveer
De wijkraad verzamelt ideeën en maakt plannen. Foto: Eric Fecken.

Een leuk idee? Vraag subsidie aan

Als u een leuk idee voor de buurt heeft, kunt u hiervoor subsidie aanvragen. Dit doet u door een bewonersinitiatief in te dienen.

Een bewonersinitiatief gaat altijd om een plan van, voor en door bewoners, verenigingen, ondernemers of stichtingen. Het kan van alles zijn, zolang de wijk er maar leuker, mooier of beter van wordt. U dient uw plan in via Mijn.Rotterdam.nl. Link opent een externe pagina.

Heeft u hulp nodig? De Wijknetwerker van de gemeente staat voor u klaar om u te helpen. Bel: 14 010. Of loop binnen bij het Huis van de Wijk of de Wijkhub.

Kijk voor meer informatie op Mijn Rotterdam. Link opent een externe pagina.

Nieuws

Meer informatie

Wilt u iets melden of heeft u een vraag aan de gemeente? U kunt ons altijd bereiken:

U kunt de wijkraad bereiken via e-mail. Link opent een externe pagina, telefoon 14 010 of per brief: Wijkraad Kralingseveer, Postbus 70012, 3000 KP Rotterdam.