Ga naar de hoofdinhoud

Leestijd: 4 min

Informatiepunt toeslagenaffaire

Bij het toekennen, stopzetten en terugvorderen van kinderopvangtoeslag is bij de Belastingdienst/Toeslagen en de rechtspraak veel misgegaan. Door strikte naleving van de wetgeving en hard optreden zijn veel ouders in de problemen geraakt.

Informatiepunt Toeslagenaffaire 010

Door de toeslagenaffaire raakten ook veel Rotterdammers in ernstige problemen. Zij kregen te maken met torenhoge schulden, stress en mentale en lichamelijke gezondheidsproblemen. De gemeente Rotterdam maakt zich hard hen zo goed mogelijk te ondersteunen. Voor de Rotterdamse gedupeerden is het Informatiepunt Toeslagenaffaire 010 opgericht.

Voor wie?

Het Informatiepunt Toeslagenaffaire 010 is er voor Rotterdamse gedupeerden van de kinderopvangtoeslagenaffaire. Dit informatiepunt helpt u verder met vragen die u kunt hebben als Rotterdamse gedupeerde.

Contact

Het Informatiepunt Toeslagenaffaire 010 is telefonisch bereikbaar op maandag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot 17.00 uur.
Bel naar 010 267 00 01.
Of stuur een e-mail naar infopunttoeslagen010@rotterdam.nl. Link opent een externe pagina.

Hulp voor gedupeerde ouders

Gedupeerd door de toeslagenaffaire? Geef uw private schulden door

Bent u een erkend gedupeerde ouder of gedupeerde toeslagpartner van de kinderopvang toeslagaffaire? Geef dan uw private schulden door aan Sociale Banken Nederland (SBN).

Pauzeknop voor betaalpauze

Loopt de pauzeknop voor u als erkend gedupeerde van de toeslagenaffaire af? Het kabinet heeft schuldeisers en deurwaarders opgeroepen om niet direct na afloop van de pauzeknop over te gaan tot invordering. Maar het is nog niet zeker of iedereen zich daaraan zal houden. Het is daarom mogelijk dat u als erkend gedupeerden iets gaat merken van het aflopen van de pauzeknop. Bent u erkend gedupeerde en staat er toch een deurwaarder op de stoep? Neem contact op met het Informatiepunt Toeslagen 010 via 010 267 00 01. U kunt ook contact met het Informatiepunt opnemen als u uw private schulden nog niet heeft ingediend. Of als u schulden heeft, maar nog niet erkend gedupeerd bent. We helpen u graag.

Brieven

Hieronder vindt u alle brieven over de toeslagenaffaire die de gemeente tot nu toe gestuurd heeft. Als u doorklikt vindt u daar de brief in verschillende talen.

Hulp voor kinderen van gedupeerde ouders

Meer weten? Bel dan naar het Informatiepunt Toeslagenaffaire: 010 267 00 01.

Is jouw vader of moeder gedupeerde van de Toeslagenaffaire? En heb je hulp nodig? Bel dan ons Informatiepunt: 010 267 00 01. We kijken samen met jou hoe we je het beste kunnen helpen.

Is jouw vader of moeder erkend gedupeerde ouder van de Toeslagenaffaire? Dan krijg je een brief van de Belastingdienst met informatie over de Kindregeling. In de brief staat ook informatie over het geldbedrag dat je krijgt. Dit bedrag hangt af van je leeftijd. Op kindregelingvoorjou.nl. Link opent een externe pagina staat wanneer jij jouw brief van de Belastingdienst krijgt.

Wil je met iemand praten over de Toeslagenaffaire, of heb je andere vragen? Bel ons. We praten dan over jouw situatie en wat jij nodig hebt. Je kunt van ons bijvoorbeeld hulp krijgen bij:

  • Vragen over onderwijs
  • Vragen over werk
  • Geldproblemen
  • Extra zorg

Maar je kunt ook gewoon je verhaal vertellen. We kijken hoe we je het beste kunnen helpen. Dit kan in iedere situatie anders zijn.

Privacy

Als je ons belt, dan vragen we je naar je leeftijd en je situatie.
Zo kunnen we je in contact brengen met de juiste persoon om je verder te helpen. We delen deze informatie verder met niemand. Alleen als jij daar toestemming voor geeft.

Meer informatie

Wil je meer weten over de Kindregeling? Kijk dan op kindregelingvoorjou.nl. Link opent een externe pagina.

Video's

Accepteer de cookies om deze inhoud te kunnen zien

Klachten en privacy

Klachten

U kunt uw klacht over de gang van zaken indienen via de pagina Klacht indienen. Wilt u op het digitale formulier aangeven dat u een gedupeerde bent van de toeslagenaffaire? Uw klacht wordt dan zo snel mogelijk opgepakt door een klachtenfunctionaris die zich speciaal met de toeslagenaffaire bezighoudt.

De klachtenfunctionaris kan ook contact met u opnemen. Wilt u in dat geval uw contactgegevens via een persoonlijk bericht aan ons kenbaar maken?

Privacy

Bent u slachtoffer van de Toeslagenaffaire? Dan ontvangt de gemeente Rotterdam uw gegevens van de Belastingdienst.

Meer hulp

Extraatje010

Is uw inkomen te laag voor sport en cultuur voor uw kinderen? Voor gezinnen met een laag inkomen vergoedt het jeugdfonds Sport en Cultuur sportlessen tot € 280 per jaar.

Een overzicht van de regelingen vindt u op de pagina Hulp bij rondkomen - extraatje010.

Geldzorgen

Als u meer zorgen over geld heeft, kijk dan op de pagina Geldzorgen. Samen met u zoeken we naar een oplossing.