Ga naar de hoofdinhoud

Leestijd: 1 min

Stadsmariniers

Stadsmariniers werken voor de stad aan de veiligheid van Rotterdam. In opdracht van de burgemeester. Voor en met de Rotterdammers, dicht bij bewoners en ondernemers. Zichtbaar en aanspreekbaar in de wijk.

Wat doet een stadsmarinier?

Een stadsmarinier wordt ingezet in wijken en op thema’s om een doorbraak te realiseren. Soms lukt dat namelijk niet alleen met de reguliere inzet vanuit de gemeente en andere instanties. Een stadsmarinier kan dan net een extra zetje geven om de veiligheid te verhogen en leefbaarheid te verbeteren. Een stadsmarinier weet wat er speelt, praat met bewoners en betrokken organisaties, versnelt processen en zoekt per situatie naar de beste oplossing. 

Stadsmariniers hebben de vrijheid en ruimte om nieuwe oplossingen voor hardnekkige problemen te ontwikkelen. Zij hebben eigen middelen en een duidelijke koers om, in opdracht van de burgemeester, een passende aanpak neer te zetten. 

Duurzame resultaten boeken: dat staat centraal. Zodra een stadsmarinier zijn of haar opdracht heeft afgerond, zorgt hij of zij dus ook dat de wijk en betrokken partijen hierop voort kunnen bouwen. Zodat Rotterdam blijvend steeds veiliger wordt.

De stadsmariniers Rotterdam, 5 mannen en 3 vrouwen, poseren voor een groepsfoto. Ze staan op een brug over de Westersingel in Rotterdam. Foto: Bas Czerwinski
De stadsmariniers. Van links naar rechts: Ton van der Leck, Marcel Dela Haije, Arwin Siermans, Avril Schreurs, Nienke Riemersma, Louis van Gennip, Muzaffer Yuksekyildiz en Sana el Fizazi. Foto | Bas Czerwinski

Wie zijn de stadsmariniers?

Hieronder een overzicht van de huidige stadsmariniers en hun opdrachten. 
Wie zijn ze en wat doen ze?