Ga naar de hoofdinhoud

Leestijd: 2 min

Muzaffer Yuksekyildiz

Stadsmarinier Carnisse

Muzaffer Yuksekyildiz werkt als stadsmarinier voor de wijk Carnisse. Hij vertelt over zichzelf en over zijn werk voor een veiliger Carnisse.

'Ik wil investeren in veiligheid door zichtbaar te zijn voor de bewoners.'

Waar komt je band met Rotterdam vandaan? 
Ik ben geboren en opgegroeid in Rotterdam-Noord. Verder woon ik al mijn hele leven in Rotterdam en beweeg ik op verschillende manieren door de stad. Ook heb ik de stad vanuit verschillende domeinen gezien. Daarom kan ik vraagstukken vanuit diverse perspectieven te benaderen en domeinen aan elkaar te verbinden.

Na een periode bij Politie Rotterdam-Rijnmond kwam ik terecht bij de gemeente, meer specifiek de Sociale Dienst in Kralingen-Crooswijk. Hier deed ik ervaring op met het werken in de wijk en omgaan met complexe hulpvragen van bewoners.

Via onder andere de Verenging Nederlandse Gemeenten (VNG) en een periode als toezichthouder bij de GGD Rotterdam-Rijnmond kwam het stadsmarinier op mijn pad. Ik werk nu in twee verschillende wijken: Carnisse en Zuidplein. Twee totaal verschillende wijken die weinig op elkaar lijken, maar continu in verbinding met elkaar staan.

Wie ben jij als je geen stadsmarinier bent? 
Ik ben groot van fan van voetbal en in het bijzonder Feyenoord. Ik probeer meerdere keren per week zelf te voetballen. Regelmatig op het veld en zaak, maar soms ook op een Cruyff Court ’t. Verder houd ik o.a. van reizen.  

Wat maakt jouw wijk mooi?
Sociale cohesie en verbinding tussen de bewoners. Dat resulteert vaak in wijk- of straatfeesten. Bewoners voeren diverse projecten uit. We hebben dan ook geen klassieke overheid-burger-relatie, we zijn meer partners.

Daarom leg ik graag de focus op positieve ontwikkelingen in de wijk. Uiteraard zijn er veel uitdagingen, maar de mooie dingen in de wijk en het talent en eigenaarschap van bewoners krijgen onvoldoende aandacht.

Wat is de grootste uitdaging in jouw wijk?
Net als alle Rotterdammers houd ik van aanpakken en ga ik uitdagingen niet uit de weg. Ik ben laagdrempelig in contact en hecht veel waarde samenwerking. Persoonlijk contact en vertrouwen vormen de basis voor het werken in de wijk. In mijn wijken liggen de uitdagingen met name op veiligheidsbeleving, overlast en huisjesmelkers.    

Wat wil je bereiken in het komende jaar? 
Ik wil investeren in veiligheid door zichtbaar te zijn voor de bewoners. Concrete aandachtspunten op te lossen om de leefbaarheid in de straten te verbeteren. Een concreet voorbeeld hiervan is het tegengaan van overlast, indien mogelijk preventief maar als het niet anders kan repressief. 

Contact

Adres: wijkpost Bevelandsestraat 30
E-mail:m.yuksekyildiz@rotterdam.nl. Link opent een externe pagina